Neriman Tokdil haksızlığa kurban oluyor

Geçtiğimiz gün Ürkmez’de Neriman Tokdil Fırını önünde gerçekleşen, köpeğin mamasının uygunsuz bir şekilde önünden alınmasından sorumlu tutulan Neriman Tokdil Fırını çalışanı ve Neriman Tokdil Fırın İşletmesi’nden iddialara yanıt geldi.  

Ama önce özet geçmek gerekirse sosyal medyada hayvan dostları dernekleri ve sayfaları tarafından sadece 3 adet fotoğraf eşliğinde 100 binlerce kez paylaşılan” köpeğin önünden mamayı aldı merhametsizler ” başlıklı suçlayıcı ve firmayı karalayan bir üslupla atılan başlık sonucunda hayvan severler bir anda Tokdil fırınına ateş püskürdü. 
Sadece mama kapları insanların geçiş güzergahından alındı başka noktaya kondu, ama hayvan sever avukat  (çünkü sadece hayvanları o seviyor) firmayı sosyal medyada haksız yere suçladı.
3 fotoğrafta mama alınıyor ama sonrası yok, mama ne oldu diye sormayan bir kitlenin paylaştığı yorumlar eşliğinde karalama kampanyası son hız devam etti, hatta fırın açıklama yapmak zorunda kaldı. 
İşte Tokdil Ekmek fırının açıklaması

“Biz hayvansever bir işletmeyiz”

Öncelikle olayı anlatan çalışan, köpeğin mamasını önünden zorla almadığını belirtirken “Köpeğin önüne mama kabını koyan hanımefendiden, dükkanımız önüne bırakılan mama kaplarının dökülüp etrafı kirletmesinden dolayı, kibarca mama kabını karşı kaldırıma bırakmasını rica ettim. Ancak köpeğin yanında bulunan hanımefendi gayet uygunsuz bir tavırla ben avukatım ne demek böyle bir şey istiyorsunuz, onu oradan alın bakalım ne olacak diyerek tehditvari söylemlerde bulundu. Ardından ben de yemek kabını alarak karşı kaldırıma götürdüm. Köpek orada yemeğini yemeye devam etti. Asılsız haberler için tüm yargı mercilerine başvurduk. Biz işletme olarak sokak hayvanlarına çok değer veriyoruz. Onlar için elimizden geleni yapıyoruz. Böyle bir paylaşım ile sosyal medyada görünmekten utanç duyuyorum” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca Neriman Tokdil Fırın ve Kafe İşletmesi de kamuoyuna duyurmak üzere bir açıklama yayınladı. 

pubg uc

1 Yorum

  1. Şahsım adına şunu söylemek isterim :Bahsedilen fırında mesnetsiz davranışlarda bulunanabilecek personel olabilirmi..!!! Elbette olası bir durumdur ki; Şahsımda buna benzeş bir durumu yaşadım.Kalkıp sosyal medyada bunu paylaşmadan önce fırın sahibini gece saat 01.00 sularında aradım.Tahmin etmemiştim telime bakacağını,bakmak bir yana Seferihisar göbekteki migrosun önünde (Şu an ismini hatırlamadığım kişi geldi ) buluştuk.Sorunumu anlattım ki (bence hiçte mecbur olmamasına rağmen)kendileri içten vede samimi bir şekilde ilgilenmiş olup sorunumu çözdü nitekim.Emekli olup Seferihisar’ıma yerleşeli 11 yıl oldu,11 yıldırda Akarca’dan iz_tur bölgesindeki tüm canları bıkmadan besliyorum.Bu sevda bambaşkadır,oldukça meşakkatli, özveri isteyen bu yolda şu mubarek günde şu melekleri beslememde yıllarca ekmeğini esirgemeyen başta Neriman Tokdil işletmesine, Kemik vede et parçalarında devamlı yardımcı olan Baltalar vede İtimat kasabına sonsuz şükranlarımı şu dilsiz kullar adına sunarım… Yargılamadan sorgulamadan infaz etmeden ,ön yargılardan uzak düşünce vede duygularımı paylaşmak istedim.. Güzide seferihisarımızda umutlu mutlu yaşıyorum vede yaşayalım temennisiyle.Sevgi saygı vede selamlarımla.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.