Türkiye'nin en heyecanlı online kumarhane deneyimini yaşamak isterseniz, 1win'e göz atabilirsiniz. Konulu makalemizi okuduktan sonra, bu bağlantıya tıklayarak Türkiye'deki en iyi kumarhane oyunları ve harika fırsatlarla tanışabilirsiniz: 1win.

Necat Hepkon’dan bir iyilik daha “Spor Kompleksi”

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Tınaztepe kampüsüne taşınacağı ile ilgili yapılan açıklamalardan sonra harekete geçti. Üniversitenin Seferihisar’dan taşınacağı ile ilgili haberin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve AK Partili Milletvekilleri ile konuyu görüşen Başkan Aydın, Seferihisarlıları heyecanlandıracak bir “üniversite projesi”ni müjdeledi.

ÇALIŞMALARIMIZ SONUÇ VERDİ

Başkan Aydın, Geçtiğimiz haftalarda Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Seferihisar’da bulunan ‘Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Uluslararası Ticaret’  bölümlerinin, Buca Tınaztepe Kampüsü’ne taşıma kararı aldığını açıklamıştı. Üstüne deprem ve arkasından gelen Tsunami moralimizi bir hayli bozmuştu. DEÜ’nin Buca Tınaztepe Kampüsü’ne taşınma kararı aldığını açıklamasının ardından harekete geçtik.” dedi.

Konu ile ilgili milletvekilleri ve üniversite yöneticileri ile görüşen Başkan Aydın, “Ekip arkadaşlarımızla birlikte ‘üniversiteyi ilçemizden kaybetmemek için ne yapabiliriz?’ diye düşündük. Yüzlerce kişiyle irtibat kurduk. Akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrencilerden oluşan gruplarla telefon görüşmelerimiz oldu. İzmir Milletvekillerimiz konuyla ilgilendiler. Hızlı bir şekilde bir dosya hazırlayıp yetkili birimlere ulaştırdık. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nükhet Hotar ve Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Dekanı Prof.Dr.Metin Yaman ile görüşmelerimiz gerçekleşti. Seferihisar’ın beklenti ve önerilerini anlattık. Çabalarımız neticesinde nitelikli bir insan gücüne ve teknik altyapıya sahip olan Dokuz Eylül Üniversitesi, ilçemize spor bilimleri enstitüsü kurma kararı aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Enstitüsü’nü ilçemize kazandırmış olduk” dedi.

Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar ile görüşmesinin ardından Seferihisar’da Dokuz Eylül Üniversitesi Yüksekokulu’na ait olan alanların genişleterek Spor Bilimleri Fakültesi ve Spor Enstitüsü olacağının müjdesini veren Başkan Aydın, “Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Akademisi’nin Seferihisar’a taşınması ve tüm bölümlerin Seferihisar’da toplanmasının ilçemiz için çok faydalı olacağına inanıyorum. Coğrafi olarak da spora uygun olduğuna inandığımız ilçemizde geleceğin sporcuları ve spor yöneticileri yetişecek. Üniversitenin Seferihisar’daki tüm binaları sporcu gençlerimize tahsis edilecek. Bu sayede sporun kalbi Seferihisar’da atacak” şeklinde konuştu.

SEFERİHİSAR’IN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI OLACAK

Şu an Seferihisar’da sadece iki bölümü ile aktif olarak eğitim veren spor bilimleri fakültesinin, İzmir’deki bölümlerinin de Seferihisar’a taşıyacağını ifade eden Başkan Aydın, “Dokuz Eylül Spor Bilimleri Fakültesi Türkiye’nin spor bilimleri alanında en nitelikli kurumlarından biri. Üniversite ‘Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ bölümlerinin yanı sıra ‘Rekreasyon Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümleri’ni de bünyesinde barındırıyordu. Ancak bu bölümlerini Seferihisar’a taşımamıştı. Görüşmelerimiz neticesinde önümüzdeki dönem Seferihisar’a taşınacak olan bölümlerin ardından sadece lisans eğitimi değil, yüksek lisans eğitimi de Seferihisar’da veriliyor olacak. Bu gerçekten ilçemiz adına, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin atmış olduğu çok büyük bir adım. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, Spor Bilimleri’ne bağlı bütün bölümlerini ilçemize taşıyarak, Seferihisar’da adeta bir üs kurması; Seferihisar’ın Türkiye’de Spor Bilimlerinin Merkezi ve dünyaya açılan kapısı olması anlamına geliyor. Ulusal ve uluslararası başarılara imza atan milli sporcularımızın gelişimine katkı sağlayacağız. Müsabakalarını ilçemizde gerçekleştirecekleri spor alanları ve tesisler oluşturulacak. Sporcular, ilçemizdeki genç kardeşlerimize de rol model olacak. Böyle bir karara varılması bizleri gerçekten çok memnun etti” ifadelerine yer verdi.

İLK HEDEF 2000 ÖĞRENCİ

Spor Bilimleri Fakültesi’nin kısa bir süre önce yenilendiğini de hatırlatan Başkan Aydın, “2019’da atıl durumda olan bir bina, yaklaşık 3,5 ay gibi kısa bir zamanda baştan aşağıya yenilenerek Spor Bilimleri Fakültesi’nin kullanımına geçmişti. Spor Bilimleri Fakültesi’nin bahçesine 2 kat üzerine inşa edilecek olan kapalı spor salonu ve yüzme havuzu Seferihisar sevdalısı büyüğümüz Necat Hepkon desteğiyle yapımı tamamlanmak üzere hızla devam ediyor. Bu tesis gibi ihtiyaç duyulan yapısal düzenlemeler ve altyapı ihtiyaçları hızla tamamlanacak. Şu anda spor akademisi öğrenci sayısı 450 olan İlçemiz, enstitünün kurulmasıyla ilk sene 600, ikinci sene toplam 2 bin öğrenci kapasitesine ulaşacak. Her sene öğrenci sayısı artacak. Seferihisar’a gelecek öğrenciler spor alanında göstermiş oldukları başarılarla, ilçemizi İzmir’in spor üssü haline getirecek ve onurlandıracaklar” diye konuştu.

İLÇEMİZE KATKISI BÜYÜK OLACAK

Üniversite tarafından kurulacak olan spor üssünün, Seferihisar’a daha fazla öğrenci gelmesine katkı sağlayacağının ve bunun da ilçeye katkısı olacağının altını çizen Başkan Aydın, şöyle konuştu: “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin spor üssü sayesinde Seferihisar’ımıza daha çok öğrenci gelecek ve bu gelişmenin ardından ilçemizde spor adına da daha çok yatırım yapılacak. Gerçekleşecek olan ulusal ve uluslararası müsabakalar sayesinde ilçemizde spor turizmi de güçlenecek ve bu durum Seferihisar halkına da katkı sağlayacak. Böyle bir karara varılması ardı ardına yaşadığımız olaylardan sonra bizleri gerçekten çok memnun etmiştir. Heyecanla gelişmelerin takipçisi olacağız. dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.