Mülteci Tarifesi Kişi Başı 100 Dolar

Seferihisar İlçesi’nde, göçmen kaçakçılığı yapan organizatörlerin tekne ve botlarla kaçışlarına rüşvet karşılığı izin verdiği iddia edilen Doğanbey Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş R.A. tutuklandı. R.A.’nın kişi başı 100 dolar ya da kaçan grup başına 3 bin dolar para aldığı ortaya çıktı.

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı İstihbarat Şubesi ekipleri, Seferihisar İlçesi Doğanbey Karakol Komutanı Başçavuş R.A.’nın göçmen kaçakçılarına göz yumduğu, insan ticareti yapan kişilerle görüştüğü yönünde ihbar aldı. 5 ay önce Ordu’dan İzmir’e tayini çıkan R.A.’yla ilgili hâkim kararıyla teknik ve fiziki takip başlatıldı. Başçavuş R.A’nın, insan ticareti yapmaktan sabıkası bulunan ve aranan çete lideri Ç.Ö.’yle defalarca görüşüp yemek yediği tespit edildi. R.A’nın, Ç.Ö.’den içinde para olan zarfı alırken ekipler tarafından kamerayla görüntülendiği belirtildi.

GRUP İÇİN 3 BİN DOLAR

Habertürk gazetesinin haberine göre; Şüpheli R.A.’nın telefon görüşmelerinde de rüşvetle ilgili kayıtlara ulaşan ekipler önceki gün düzenlenen operasyonla Başçavuş R.A., insan taciri Ç.Ö.’yle birlikte 9 kişiyi gözaltına aldı. R.A.’ya rüşvet verirken görüntülenen Ç.Ö.’nün üzerinden sahte kimlik çıktı. Zanlılar ifadelerinde, Başçavuş R.A.’nın geldiği ilk aylarda çok sıkı denetimler yaptığını söyledi. R.A.’nın kaçışlara göz yumması için ikili ilişkiler kurduklarını belirten zanlılar, R.A.’ya kişi başı 100 dolar ya da grup kaçışları için 3 bin dolar rüşvet verdiklerini söyledi. Zanlılar, 3 kaçış organize ettiklerini ve R.A.’nın kaçışları görmezlikten geldiğini, ayrıca polisin yapacağı kontrollerin saat ve yerini kendilerine bildirdiğini aktardı. R.A.’nın 250-300 kişilik göçmen grubunun kaçışına aracı olduğu, gözaltına alınan bir organizatör hakkındaysa işlem yapmadan serbest bıraktığı öne sürüldü.

“TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜM”

9 şüpheli adliyeye sevk edilirken, R.A.’nın ifadesinde insan ticaretine asla izin vermediğini belirterek rüşveti kabul etmediğini söylediği öğrenildi. Ç.Ö.’yle yaptığı görüşmelerle ilgili olaraksa R.A.’nın, çok yorgun olduğu dönemlerde görüştüğü o kişileri tanımadığını ve alkollü ortamlarda görüştüğü için net olarak hatırlamadığını, tuzağa düşürüldüğünü savunduğu öğrenildi. “rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmakla” suçlanan R.A. ile birlikte 6 kişi tutuklandı.

 

 

http://www.sondakika.com/

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.