Milyonlar Yandı

Seferihisar Ulamış mahallesinde bir mandalina paketleme tesisinde yangın çıktı, 4 saatte kontrol altına alınan yangında. 10 dönümlük soğuk hava deposu ve 5 bin metrekarelik işletme alanı tamamen kül oldu.

Yangında, tesisteki ahşap paletler ile plastik kasalar bir anda alev altında kaldı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın soğuk hava deposu ve işletme binasından oluşan yaklaşık 15 dönümlük kapalı alanda etkili oldu. Yoğun alev ve siyah dumanın orta çıktığı yangında, tesis etrafındaki evler boşaltıldı ve alevlerin tesise ait LPG tankları ile yakındaki bir başka fabrikaya sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi. İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Seferihisar birimlerinin müdahale ettiği yangına, İzmir metropol ve çevre ilçelerden ekipler sevk edildi. Fenerbahçe eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp’in kardeşi Nurdoğan Kutlualp’e ait 300 çalışanı bulunan tesisteki yangın esnasında, içeride sadece bir güvenlik görevlisinin bulunduğu ve yangının bu görevli tarafından bildirildiği öğrenildi.

Dumandan hafif etkilenen güvenlik görevlisi, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Yangın, İzmir metropol ve çevre ilçelerden takviye olarak gelen ekiplerin de çalışmalara katılmasının ardından 4 saati bulan yoğun mücadele sonucu kontrol altına alındı. 10 dönümlük mandalina işletme fabrikasını küle döndüren yangın dehşeti, hava aydınlandığında ortaya çıktı. Fabrikada hasar tespit çalışmaları başlarken, işletmedeki hasarın milyonları bulduğu ifade ediyor.

Yangının kesin çıkış sebebinin ise yapılan incelemeler sonucunda belirleneceği kaydedildi.

3 YILDA 3. YANGIN

Yangını söndürme çalışmalarını Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ve Belediye Başkanı Tunç Soyer’ de olay yerinde takip etti. Yangın söndürme çalışmalarını koordine eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Koordinatör Amiri Oğuz İbil, “Bu tesiste üç yıl içinde üçüncü yangın gerçekleşti” dedi.

 

 

 

basliksiz-1-247

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.