Meclis Üyelerinden Darbe Girişimine Ortak Deklarasyon

Seferihisar Belediyesi Meclis Üyeleri, darbe girişimine karşı ortak bir deklarasyon hazırladı. CHP, AKP ve bağımsız meclis üyelerinin imzalarıyla hazırlanan deklarasyonda, 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine karşı ortak tavır alındı.

 DSC_6699

1 Ağustos Pazartesi günü Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında toplanan Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Hazırlanan ortak deklarasyon CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Güney tarafından okundu.

Deklarasyonda şu açıklamalara yer verildi:

Bizler Seferihisar Belediye Meclisi çatısı altındaki, tüm meclis üyeleri olarak milletimize, devletimize, demokrasimize  ve  Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini  şiddetle kınıyoruz.

Vatandaşı olmakla gurur duyduğumuz, vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti  ve  milletimiz 15 Temmuz  gecesi, eşi ve benzeri görülmemiş bir ihanet  saldırısına maruz kalmıştır. Ülkemizin birliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.

Devletimizin  her kademesinde yapılanmış, örgütlenmiş bölücü, yıkıcı aynı zamanda silahlı terör örgütü olan FETÖ terör örgütünün Türk Ordusu içerisine sızmış hain  mensupları tarafından devletimize, milletimize, demokrasimize, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, güvenlik  ve  asayiş birimlerimize, kamu düzenimize, kısacası tüm Türkiye’ye karşı yapılan darbe girişimi asla kabul edilemez. Bu hain olayla  vatanına ve milletine bağlı Türk askerlerinin hiçbir ilgisinin bulunmadığını biliyoruz. Bu tür çirkin girişimler Türk milleti ile Türk ordusunun arasını hiçbir zaman bozamayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan  milletimiz, 15 Temmuz gecesi darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini var gücüyle engellemiştir. Türk Milletinin devletine  verdiği destek tarih boyunca asla unutulmayacaktır. Bugün olduğu gibi gelecekte de  devletimize ve demokrasimize karşı yapılacak her türlü hain girişim, karşısında ,milletimizin sağlam iradesini bulacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer alan tüm siyasi partilerimizin gösterdiği irade gibi ilçemizdeki yerel demokrasinin ürünü olan Seferihisar Belediye Meclisi de darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır. Bu ortak tavır demokrasimizi güçlendirmiştir ve daha da güçlendirecektir.

15 Temmuz  tarihindeki halk direnişinde canlarını veren şehitlerimizi, yaralı  gazilerimizi ve mücadele eden tüm kahramanlarımızı  daima yüreğimizde yaşatacağız ve asla unutmayacağız.

Seferihisar Belediye Meclisi olarak bizler tüm halkımızla birlikte demokrasinin yanındayız. Demokrasiye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve sonsuza kadar sahip çıkacağız. Belediye Meclisimizin her bir üyesi, devletimize ve milletimize yönelik her türlü kalkışma ve darbe girişimine karşı mücadele etmeye kararlıdır. ün, birlik olma günü ve  gücümüzü gösterme günüdür. İsimlerimiz farklı olsa da soyadımız TÜRKİYE’dir. Buradan bir kez daha yüksek sesle hep birlikte haykırıyoruz.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Tunç Soyer hazırlanan deklarasyonun ardından yaptığı konuşmada; “Bu yaşanan acı deneyim birlik ve beraberliğimizin dayanışmamızın çimentosu olmalıdır. Tabi ki fikir farklılıkları olacak, tabi ki siyasi görüş farklılıkları olacak ama aramızdaki ortak duyguyu, bizi biz yapan değerleri,  korumak zorundayız. Bu toplumun en büyük sigortası ortak zenginliklerimizdir. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımı bu ortak hareket nedeniyle tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Dilerim, bu kısa soluklu bir birliktelik değil, uzun zamanlara yayılacak bir zemin olur.” dedi.

DSC_6688 DSC_6695

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.