Master çilesine Başkan Yetişkin el koydu

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ilçedeki 3 master futbol takımının saha çilesine sessiz kalmadı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün İzzet Gül Stadı için master futbol takımlarından istediği maç başı ücreti Seferihisar Belediyesi karşılayacak. Başkan Yetişkin, “Hem insanlarımıza spor yapın diyoruz, hem de onlar için sporu zorlaştırıyoruz. Bu doğru bir şey değil. Sporun ve sporcunun sonuna kadar arkasındayız” dedi.

Seferihisar ‘da 40 yaş üstü eski futbolcuların da yer aldığı Teos Masterlar, Seferihisar Masterlar ve Lebedos Masterlar takımları saha çilesi yaşıyordu. 22 Ekim’de başlayan Ege Bölgesi Masterlar Ligi’nde mücadele eden 3 takımından İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Seferihisar Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından her müsabaka için 420 TL ücret istenmişti. Bu ücreti karşılayamayan oyuncular, 50 kilometre uzaklıktaki komşu Menderes ilçesinde maçlarını yapmaya başlamıştı.

Menderes Belediyesi’nin Özdere Sedat Balcı Stadı’nı açtığı masterlere, bir müjdeli haber de

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’den geldi.

BAŞKAN YETİŞKİN: SPORCUNUN ARKASINDAYIZ!

Başkan Yetişkin, Seferihisarlı sporcuların maç için 50 km uzaklıktaki Özdere’ye gitmesine gönüllerinin el vermediğini söyledi. Seferihisar’daki İzzet Gül Stadı için istenen maç başı 420 TL’lik ücreti Seferihisar Belediyesi olarak karşılayacaklarını aktaran Başkan Yetişkin, “Hem insanlarımıza spor yapın diyoruz, hem de onlar için sporu zorlaştırıyoruz. Bu doğru bir şey değil. Sporun ve sporcunun sonuna kadar arkasındayız” dedi.

“SPOR SALONLARI HALKA AÇILMALI…”

Başkan Yetişkin, devletin açık ya da kapalı tüm spor salonlarını halkın ücretsiz kullanabilmesi gerektiğini vurgularken, “Halk ne kadar spor yaparsa o kadar kötü şeylerden uzak durur. Spor yapan insanların kafası iyi şeylere çalışır. Kötülükle işi olmaz. Bizler, herkesin spor yapabilmesi için şartları kolaylaştırmalıyız. O yüzden bu kardeşlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Bu insanların gelirleri, yaşantıları zaten belli. İstenen maç başı 420 TL yüksek bir tutar” diye konuştu.

UZAK DEPLASMANLARA DA OTOBÜS

Seferihisar Masterlar Derneği Başkanı Evrim Ataman ise Başkan Yetişkin’e teşekkürlerini sundu.

Seferihisar Belediyesi’nin uzak deplasmanlar için kendilerine otobüs de tahsis ettiğini anlatan Ataman, “90 sporcumuz adına Başkanımıza bu tavrından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Amacı spor yapmak isteyen insanların beklediği bu tarz minik dokunuşlar ve desteklerdi. Sağolsun, varolsun” dedi.

GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE SİTEM

Ataman, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne de sitem ederken, “Önceki gün il müdürlüğünden arayıp, prosedürü aşamadıklarını, çok üzgün olduklarını söylediler. Ben de bu uygulamanın sadece İzmir’de olduğunu, bu yüzden çok üzgün olduğumu söyledim. Çünkü bürokrasi böyle kentten kente farklı işlemez. İşlememeli. Bu doğru bir şey değil. Diğer illerde bu sorun nasıl çözüme kavuştuysa burada da çözüme kavuşturulabilirdi. Ne olursa olsun biz spor aşkımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ÖNCE DAVET, SONRA PARA

Seferihisar İzzet Gül Stadı geçen yıl AK Parti İzmir milletvekilleri Alpay Özalan, Hamza Dağ ve Atilla Kaya’nın katılımıyla açılmıştı. Açılışta gösteri maçına davet edildiklerini aktaran Seferihisar Masterlar Derneği, “Milletvekilleri ve yetkililer her fırsatta Seferihisar’da İzzet Gül Stadı ile 7’den 70’e ücretsiz spor yapma imkanı sunulduğunu söylüyor. Bizi gösteri maçı için davet edenler daha sonra para istiyor” açıklamasını yaparak tepkilerini dile getirmişti.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.