Mandalinaya alternatif sarımsak üretimi başladı

Seferihisar’da çiftçilik yapan Necati Akatay 30 dekar alanda Taşköprü ve Beyaz Çin sarımsağı yetiştirerek mandalinadan sonra alternatif olarak ektiği ürünle çiftçilere örnek olmaya başladı.


Seferihisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin teknik desteği ile yetiştirdiği sarımsakların veriminden gayet memnun olduğunu dile getiren Necati Akatay ” Pandemi döneminde sarımsağa ilginin arttığını gördüm ve bu işe girmeye karar verdim. Boş duran tarlamda sarımsağın yetiştirmeye uygun olduğunu belirledik. Fiyatlar yüzümüzü güldürecek bir seviyeye geldiği için mutluyuz. Bu yıl 20 bin ton sarımsak hasat etmeyi bekliyoruz, umarım çiftçi arkadaşlarıma örnek olurum ” dedi.

Bu üretim İzmir’de yaygın değil


Türkiye’de 150 bin dekar alanda yapılan sarımsak üretimi, İzmir Seferihisar’da ilk kez denenerek 30 dekar alanda üretim yapıldı. Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Seferihisar’da yaygınlaştırılması planlanan üretimle sarımsak mandalinaya karşı alternatif bir ürün olacak.


İthal edilen ürünler listesinde adı bulunan sarımsağın yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede hasada gelmesi ve her yörede kolaylıkla yetiştirilebilmesi çiftçi için önemli bir avantaj sağlıyor.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.