Mandalina-Portakal Kardeşliği

Antalya’nın Finike İlçesinin Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, yanındaki heyetle birlikte Seferihisar’a gelerek mandalina şenliğine katıldı. Sarıoğlu; “Seferihisar mandalinada çok önemli yol katetmiş. Biz de portakalımız için yapacağımız çalışmalar için incelemeler yapmak istedik” dedi.

 

California Üniversitesi’nin dünya çapında yaptığı bilimsel araştırmalarda kalite olarak birinci seçilen Finike Portakalı’nın marka değerinin artması için çalışmalar yapan Finike Belediyesi, mandalinada yapılan çalışmaları yerinde izlemek için Seferihisar’a geldi.

 

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, eşi Dilek Sarıoğlu, Finike Ziraat Odası Başkan Yrd. Durdali Uzunboy, Belediye Meclis Üyeleri Cengiz Tuna ve Ali Yeşiloğlu, Yazı İşleri Müdürü Bilal Yiğit, Finike Üretici Birliği Başkan Yardımcısı Salih Akdeniz  ile birlikte 16. Mandalina Şenliği’ne katıldı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti.

 

Görüşmede konuşan Başkan Sarıoğlu, “Coğrafi şartların bize sunduğu imkanlarla dünyanın en iyi portakalına sahibiz. Ama pazarlama noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Finike’de neredeyse her yerde tüccar var, kaliteli malımızın değeri hep düşük seviyelerde. Siz mandalinada yaptığınız çalışmaları duyuyoruz ve çok başarılı buluyoruz. Bu nedenle hem festivalinizi hem de üretici birliğinizi yerinde incelemek ve bu bilgilerden faydalanmak için Seferihisar’a geldik. Benzer çalışmaları Finike’de yapmak istiyoruz“ dedi.

 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise kendilerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Aslında her yerde sıkıntılar aynı. Biz ilk göreve geldiğimizde, üreticimiz üretmekten vazgeçmek üzereydi. Aradaki aracıların kazandığı, artık ilçenin en önemli geçim kaynağı olan mandalinanın para etmediği bir durum oluşmuştu. Önce tanıtım, pazarlama çalışmaları yaptık. Üreticilerimizle birlikte Mandalina Üretici Birliği kurduk. Belediyemizce bir işleme paketleme tesisi satın alarak birliğe devrettik. Şimdi üreticimiz malını kendi kesiyor, işliyor, satıyor. Aradan aracı firmaları çıkardık böylelikle üreticimiz birlik sayesinde gücünü ortaya çıkararak daha çok kazanmaya başladı. En önemlisi Gümrük ve Tekel Bakanlığı’ndan ihracat yetkisi aldık. Ve birlik olarak aracısız ihracat yapmaya başladık. Geçtiğimiz yıl ilk kez Avrupa Birliği’ne Almanya’ya mal satmayı başardık. Bu sene Hollanda ile çok önemli bir anlaşma yaptık. Şimdi soğuk hava deposu yaparak, mandalinanın raf ömrünü uzatmayı hedefliyoruz. Finike Portakalı için de yaptığımız bütün çalışmaların dosyasını size vermeye, gerekli desteği arkadaşlarımızla vermeye hazırız. Umuyorum ki Finikeli üreticilerimizde kısa zamanda daha çok kazanmaya başlar” dedi.

 

DSC_4660 DSC_4657

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.