Madımak unutulmadı

Madımak katliamında yaşamını yitiren canlar törenle anıldı.

Teos Ajans ‘ Caner Güney – Seferihisar Alevi Kültür Derneği, 28 sene önce Sivas’da Madımak Oteli’nde katledilen 35 can için anma etkinliği düzenledi. 

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Yıldırım, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Yelda Celiloğlu ve çok sayıda STK temsilcisi ve yüzlerce yurttaş katıldı. 

Seferihisar Alevi Kültür Derneği Başkanı Gül Bahar Kaplan, “Bu seneki anma programının sloganı Laik Demokratik bir ülke için adalet olacaktır. Yaşadığımız bu topraklarda insanlık adına dil, din, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmadan birlik beraberlik içerisinde yaşamak tek temennimizdir. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun” dedi.

Tepecik mahallesindeki
Seferihisar Belediyesine ait düğün salonunda gerçekleşen etkinlikte, şiir ve şarkılar, ağıtlar eşliğinde Madımak katliamında hayatını kaybeden yurttaşlar anıldı.

Tarihe “Madımak Katliamı” olarak geçen elim olayda hayatını kaybeden vatandaşların ruhu için hızır lokması dağıltıldı. Etkinlik, Narlıdere Cem Evi dedesi Veysel Karababa’nın konuşmasıyla son buldu.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.