Maaş Krizi Sürüyor !

Sığacık mahallesinde geçtiğimiz Kasım ayında kapatılan “Euphoria Otel çalışanları son 4 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

 

Sığacık Akkum plajında bulunan 5 yıldızlı Euphoria Aegean Resort Hotel, geçtiğimiz Kasım ayında, yaşadığı ekonomik krizden dolayı kapandı. Otelin kapanması ile birlikte işsiz kalan personel ise çalıştıkları döneme ait maaşlarını alamadığını iddia ederek otel önünde eylem yaptı.

 

Borçla yaşıyoruz

Otelde çeşitli birimlerde hizmet veren işçilere, Ağustos ayından beri maaş, kıdem tazminatı gibi alacaklarının ödenmediği iddia edildi. Alacağı 3 bin ile 20 bin lira arasında değişen işçiler yöneticilerin ödemeleri ileri tarihe ötelemesine anlam veremediklerini söyleyerek haklarını istedi. Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle borçla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını da belirten otelin eski çalışanları İŞ-KUR Bölge Müdürlüğü’ne yaptıkları şikâyetler sonrasında otele ceza kesildiğini de belirtti.

Çalışanlar adına ortak açıklamada bulunan Ayçan Kuzu, “Hiçbir zaman maaş günümüz olmamakla birlikte, ücretlerimiz gecikmeli ve parça parça ödenmekteydi. Ülkemizin ve sektörümüzün geçirdiği sıkıntılı günlerin bilincinde olarak ekmek yediğimiz yere bayram, özel gün demeden iyi niyetle hizmet ettik. Aylarca geciken ödemelere karşın fazla mesai yaparak çalışmaya devam ettik. Otel yüksek dolulukla geçen sezonun ardından tadilat bahanesiyle kapanmıştır” dedi.

500 işçi mağdur

Yetkililerin kendilerini yalanlarıyla oyalayarak mağdur ettiğini ifade eden Kuzu “Ortada 500’yakın mağdur ve yaklaşık 3 milyon liralık borç varken, otelin yatırımlara devam etmesi, personelin sesine ise hiçbir şekilde kulak vermemesi manidardır. Bu emekçiler bunu mu hak ediyor? Bizler ödeme planı değil 8 aydır yapılmayan ödemelerin yapılmasını istiyoruz. Özel gün, bayram, gece gündüz demeden çalışan emektar personelinize böyle mi teşekkür ediyorsunuz? Bizler birlik olduk, bir olduk hakkımızı istiyoruz. İşçinin hakkı, alın teri kurudu, buhar oldu uçtu gitti. Yaratılan bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Yenigün

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.