AKPli Menderes Belediyesinde maaş sıkıntısı

Belediye çalışanlarının örgütlü olduğu sendika olan Belediye-İş ile AKP’li Menderes Belediyesi arasındaki toplu sözleşme süreci anlaşmazlık yüzünden tıkandı. Toplu sözleşme sürecinde yapılan 3. oturum sonucunda AKP’li Menderes Belediyesi Başkanı Bülent Soylu tarafından teklif edilen yüzde 11’lik ücret zammı işçiler tarafından kabul edilmedi. Belediye işçilerinin örgütlü olduğu sendika olan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı çarşıda gerçek enflasyonun yüzde 30 oranında olduğunu belirterek: “2019 yılı asgari ücret artışı %26,06. Şubat 2019’da TÜİK’in açıkladığı Aralık 2018 enflasyonu %20,30, gerçek enflasyon dediğimiz, çarşı pazar enflasyonu %30’un da üzerindedir. Sayın Soylu, bu ekonomik gerçekler ortadayken, yıllardır Menderes’e emek veren, alınteri döken, her türlü fedakarlığı yapan işçi kardeşlerinize yaptığınız %11’lik teklif, ekonomik gerçekliklere, sizin kardeşlik hukukunuza sığar mı?” dedi.

“BÜLENT SOYLU UZLAŞMAZ BİR TAVIR İÇİNDE”

Toplu sözleşme görüşmesi sonrası bir basın açıklaması düzenleyen işçiler adına konuşan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı enflasyon oranlarının altındaki bir toplu sözleşmeye imza atmayacaklarını belirterek:”Sendikamızın bütün iyi niyetli çabalarına ve samimiyetine karşın Menderes Belediye’sinde toplu sözleşme sürecimiz Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun tek taraflı uzlaşmaz tutumu nedeniyle tıkanmıştır. Menderes Belediyesi’nde 09.01.2019 tarihinde başlayan toplu sözleşme sürecimizde üç oturum yapılmış, 08.03.2019 tarihi itibariyle 18 maddede anlaşma sağlanamamıştır. Uzlaşmazlığın sebebi Sayın SOYLU’nun bize layık gördüğü %11’lik ücret artışıdır. Aslında %11’lik teklif, “ben uzlaşmak istemiyorum” demektir. Sayın Soylu’nun bu uzlaşmaz tutumu, toplu sözleşme sürecimizi geri dönülmez bir noktaya doğru sürüklemektedir. Çünkü yasal olarak toplu sözleşme sürecinde uyuşmazlık tutanağının tutulması aşamasına gelinmiştir” dedi.

“KİMSE BİZİ SİYASET YAPMAKLA SUÇLAMASIN”

Menderes Belediyesi’ndeki işçilerin derdinin seçim değil geçim olduğunu belirten Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı:”Hiç kimse bizleri hakkımızı aradığımız için “siyaset yapmakla” suçlamasın. Menderes Belediyesi işçisi seçim değil, geçim derdindedir, ekmek derdindedir. Bizler iyi niyetimizi her aşamada gösterdik. Menderes Belediye işçisinin iki ikramiyesi ve üç bayram primi ödenmemesine rağmen sustuk, kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik” dedik. Biz sadece alınterimizin karşılığını, hakkımızı istiyoruz.Bizlerin sabrını test edenler, yanlış yapıyor.  Artık bıçak kemiğe dayandı. Her sabrın bir sınırı, her yolun bir sonu var.Ülkemizin gerçeklerini de yaşadığımız ekonomik sıkıntıları da çok iyi biliyoruz” dedi.

“BAŞKAN SOYLU ELİNİ VİCDANINA KOYSUN”

Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı Başkan Bülent Soylu’ya seslenerek: “Sendika olarak Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan talebimiz açık ve nettir. Sayın Soylu “Menderes’te toplu sözleşmeye değil, mutlu sözleşmeye” imza atın. Kardeşliğinizi gösterip, enflasyonun geldiği noktaya bakıp, elinizi vicdanınıza koyup, sözleşmeyi masada bitirin. Unutmayın ki, sözleşmeye atacağınız imza, iş barışına, huzura ve alınterinin hakkına atılacak imza olacaktır” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.