Lezzet Avcıları Armola İçin Geliyor

Lezzet avcılarını mutlu edecek günler başladı. Etkinlikler birbirini izliyor. “Yöresel Peynirlerimiz Semineri”, “Ege Yemek Kültürüne Yakından Bir Bakış”, “Balkan Mutfağının Özel Tatları” önümüzdeki günlerde meraklıları bekliyor.

Yöresel peynirlerimiz semineri
Bilimsel araştırmalar yaparak mutfak zenginliklerimizi ortaya çıkarmak, yurt içinde ve yurt dışında mutfağımızın tanıtılmasını sağlamak, yeme-içme konularıyla ilgili gelişmeleri izlemek amacıyla kurulmuş Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olan Mutfak escort Dostları Derneği, Türkiye’nin gastronomik hazinelerini destekleme yolundaki çalışmalarına, Türk mutfağının Yapıtaşları başlığı altında oluşturduğu seminerler dizisinde “Yöresel Peynirlerimiz Semineri-2” ile devam ediyor.
14 Nisan Perşembe akşamı Mutfak Sanatları Akademisi’nde (MSA) gerçekleştirilecek olan seminer, dernek üyeleri, peynir üreticileri, lezzet severler ve yemek araştırmacıları gibi konuyla ilgili kesimleri bir araya getirerek bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz yıl isli Çerkes peyniri, divle obruk ve Kars gravyeri başlıklı peynirlerin anlatımıyla gerçekleştirilen seminerin bu yılki bölümünde Trakya eski kaşarı, Kars kaşarı, karakıllı ve kargı tulum, Türk (germiyan) kopanisti peyniri ile SEFERİHİSAR armolası anlatılacak.
MSA tarafından hazırlanan tadımlarla zenginleşecek seminerin moderatörü yazar ve araştırmacı Nedim Atilla ile peynir üreticileri.
Saat 18.30-20.30 arası gerçekleşecek olan seminer sırasında Konya yöresinin Ermenek peyniri ile geleneksel çorba ve yine peynirin farklı kullanım alanlarından biri olan peynir tatlısı da Mutfak Sanatları Akademisi öğrencileri tarafından yapılarak katılımcılara sunulacak…

Ege yemek kültürüne yakından bir bakış”
Ağırlıklı olarak zeytinyağı ile pişen çeşitli sebzelerin, otların bulunduğu Ege Bölgesi’ne Yemek Sanatları Merkezi bir gezi düzenliyor. İzmirli arkeolog ve gıda mühendisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri eşliğindeki etkinlik, “Ege Yemek Kültürüne Yakından Bir Bakış” adıyla 6 – 8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Gezi kapsamında Ödemiş pazarı ziyaret edilecek, yörenin meşhur pidecisi Töngül’de pide tadımı yapılacak. Türkiye’nin ilk “yavaş şehri” seçilen SEFERİHİSAR’da da pazara gidilecek, yerel üreticilerin kendi bahçelerinde doğal olarak yetiştirdikleri ürünler görülecek, yerli kadınların hazırladıkları lezzetler tadılacak.

Bir diğer uğrak mekânı denizcilik yapan Aydınoğullarının başkenti Birgi. İlçenin tarihi M. Ö. 7. yüzyıla kadar uzanıyor. Lidyalılar, Romalılar, Bizans ve Osmanlılar döneminde de önemini koruyan şehir, günümüzde müze şehir olarak tarihi dokusu korunmuş halde bir turizm merkezi.

Gezinin bir başka durağı “Ana Tanrıça Kenti” olarak anılan Metropolis olacak. Ahmet Uhri, bizzat üzerinde çalışmış olduğu kazı alanında bu kent hakkında bildiklerini paylaşacak.

“Hatıra yıpranır, kültür zenginleşir!”
Gastronomi tutkunları için yabancı coğrafyalara seyahat etmenin en temel amaçlarından biri yeni lezzetler keşfetmek… Ancak, gastronomi tecrübeleri edinmek isteyen lezzet tutkunları için çok uzak mesafeler kat etmeden de değişik tatlar deneyimleme imkânı mevcut.

Faruk ޞüyün / Dünya
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.