Kurtuluşun 94. Yılı

Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılı Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle başladı. Akşam İzzet Gül Stadyumu’nda Ali-Aysun Kocatepe konseriyle kurtuluş coşkusu doruğa çıkacak.

11 Eylül 2016 Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi tören  Kaymakam Resul Çelik, Garnizon Komutanı Levent Aksoy, Belediye Başkanı Tunç Soyer, siyasi parti temsilcileri, daire müdür, amirleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, Seferihisar Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

dsc_8881 dsc_8883 dsc_8886

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi:

Bizler Kurtuluş Savaşı’nın ne anlama geldiğini, Mustafa Kemal başta olmak üzere askerlerimizin fedakârlıklarını, şehitlerimizi, halkımızın hangi şartlar altında silkelenerek ayağa kalktığını çok iyi biliyoruz. Bugün bu topraklarda bağımsız ve özgür olarak yaşayabiliyorsak onların sayesindedir. Bu vesileyle öncelikle bu büyük kahramanlık destanını yazan Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Ayrıca cumhuriyet tarihinin belki de en zor günlerini yaşadığımız bugünlerde, darbe girişimine karşı dimdik ayakta duran 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizi ve hain terör saldırılarında kaybettiğimiz askerlerimizi ve vatandaşlarımızı da saygıyla anıyor, ailelerine sabırlar diliyorum.

 

Evet, zor günler yaşıyoruz. Bir yanda demokrasiyi hiçe sayarak devletin içinde yapılanmış sözde güçler, diğer tarafta sayıları çoğalmış terör örgütleri. Hepsinin gözü Türkiye’nin üzerinde. Etnik kökenimizi, siyasi görüşlerimizi yaşadığımız mahalleyi kullanarak bizi bölüyorlar, birbirimize yabancılaştırıyorlar, birbirimize düşman ediyorlar. Geçmişini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdurlar. Benzer tuzakları karanlara karşı zamanında milleti tek yumruk olarak toplamış Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmekten başka çaremiz yok.

Emperyalizme karşı tarihin yazdığı en büyük zaferi kazanan Türk Milleti’nin başarısının iki sırrı vardır. 1) Türkü, Kürdü, Alevi’si, Sünni’si, Çerkezi, Boşnağı, aynı kutsal hedef doğrultusunda buluşmuş olmaları ve 2) cesur olmaları, canları pahasına, vatanı koruma bilince sahip olmalıdır.

Bu nedenle her şeyden önce, birbirimize farlılıklarımıza saygı duymayı başarmak zorundayız. Buna en çok ihtiyacımız olan gün, belki de bugündür. Çünkü darbe girişimlerinin de dikta özlemlerinin de, iç savaş tehditlerinin de tek panzehiri bir arada durmamız, birbirimize sımsıkı sarılmamızdır. Bunu kolaylaştıracak olan ve bir arada huzur ve barış içinde yaşamamızı sağlayacak olan tek yönetim modeliyse demokrasidir. O nedenle demokrasiye sahip çıkmalı daha çok demokrasi için mücadele etmeliyiz. Asla unutmamalıyız ki hepimiz bu vatanın asli evlatlarıyız ve bize bizden başka dost yoktur. Atalarımızın manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyor, iyi bayramlar diliyorum.”

dsc_8908

11 Eylül Kurtuluş töreninin ardından, Seferihisar Kaymakamlığı ve Belediye ortaklığıyla düzenlenen Kurban Bayramı bayramlaşması Dultaraltı kahvelerinde gerçekleştirildi.

KONSER 20.30’DA

11 Eylül Kurtuluş Şenliği programı akşam Saat 20.30’da İzzet Gül Stadyumu’nda kutlama programıyla devam edecek. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’ın geleceğiyle ilgili çok önemli müjdeler vereceği gecede, Türk pop Müziğinin efsane isimleri Aysun-Ali Kocatepe “Seferberlikten Cumhuriyet’e Şarkılar, Türküler” programıyla Seferihisarlılarla birlikte olacak.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.