Küçük Patronlar İş Başında

Türkiye’yi girişimcilik fırtınası sardı, İzmir’de bir ilke daha imza atıldı. Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), fark yaratarak girişimci yaşını 8’e indirdi. Dernek bünyesinde kurulan “Çocuk Girişim Atölyesi” ile geleceğin girişimcileri bugünden yetiştirilmeye başlandı. Atölye ilk mezunlarını verdi, minikler de ilk paralarını kazandı. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, “Çocuğunuzun 3 yaşında olması yeteneğinin ortaya çıkması için erken demek değildir. Gelin girişimcilik için ilk adımı beraber atalım” dedi.

 

LİYAKAT, HAYAT Çocukları ve Seferihisar Belediyesi’nin işbirliğiyle başlatılan Türkiye’ye öncü olacak “Çocuk Girişim Atölyesi”nin 10 minik öğrencisi hayallerinin işini gerçekleştirmek için ilk adımı attı. Minik girişimciler, Uzay Kampı ve Çocukus Merkezi’ndeki oryantasyon günlerinden sonra Doç.Dr. Engin Deniz Eriş’den temel girişimcilik eğitimi aldı. Dea Dia Garden Anaokulu’nun eğitim uygulamalarının da yer aldığı atölye günleri Seferihisar Belediyesi Çocuk Meclisi Binası’nda iş planlarını anlatmaları ve ilk paralarını kazanmaları ile son buldu. Minik girişimciler iki hafta süresince aldıkları eğitimde, “para nasıl kazanılır, iş fikri nasıl yaratılır” sorularının yanıtını oyunlarla öğrendi. Resimlerle süsledikleri tişörtlerinin hepsini satmayı başaran öğrenciler, LİYAKAT üyeleri tarafından tablet bilgisayar, kitap ve montla ödüllendirildi.

 

“Acele etmeliyiz”

Girişimciliğin temelinin erken yaşlarda atılması gerektiğini ifade eden LİYAKAT Başkanı Eskinazi, “Çocuğunuzun 3 yaşında olması yeteneğinin ortaya çıkması için erken olduğu anlamına gelmiyor. Bağımsız ve problem çözümünde başarılı çocuklar girişimci olmak için en uygun adaylar. Dünyada çocuk girişimcilerin sayısı hızla artarken Türkiye’deki yeteneklerimizi ortaya çıkarmak için acele etmeliyiz” diye konuştu. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, çocukların yaşadıkları dünyada söz sahibi olma hakları olduğunu belirterek, bu nedenle Çocuk Belediyesi kurduklarını söyledi. Soyer, çocukların belediyenin aldığı kararlarda söz sahibi belirterek “LİYAKAT ile başlattığımız çalışmamızda da çocukların bu yaşlardan itibaren hayatları boyunca çok faydasını görecekleri girişimcilik konusunda çalışmalar gerçekleştirecek, proje üretecekler, Bu konuda bize yol gösteren LİYAKAT Derneği’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

1 (1)
Çocuk Girişim Atölyesi, Seferihisar Belediyesi Çocuk Meclisi Binası’nda iş planlarını anlatmaları ve ilk paralarını kazanmaları ile ilk mezunlarını verdi.
2 (1)
Minik girişimciler iki hafta süresince aldıkları eğitimde, “para nasıl kazanılır, iş fikri nasıl yaratılır” sorularının yanıtını oyunlarla öğrendi.

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.