KÖY-KOOP Yönetiminde İlk Kadın

 

Köy Koop’un 44. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu yeniden seçilirken, Seferihisar S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer 44 yıllık derneğin ilk kadın yönetim kurulu üyesi oldu.

 

1971 yılında “Köylünün Örgütlü Gücü” sloganıyla kurulan Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatiflerin merkezi kuruluşu Köy Koop. 44. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Tarımda her türlü verimliliği artırıcı tedbirler almak, kooperatif ve birliklerin her türlü ürün ve mamullerinin kalitesini yükseltecek tedbirler almak, teknik faaliyetlerde bulunmak, bitkisel ve hayvansal mahsulleri değerlendirmek, işleme, muhafaza ve pazarlama ile ilgili her türlü fonksiyonları yerine getirmek için gerekli çalışmaları yapmak ve yaptırmak, kooperatif çalışmalarını koordine etmek, kooperatif eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmak, kooperatifçiliği geliştirmek gibi konularda çalışmalarını sürdüren birliğin yönetim kurulu seçiminde bir ilk yaşandı.

 

Seferihisar’da Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı’nı yapan ve kooperatifte, www.seferipazar.com, Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı gibi projeleri yürüten Neptün Soyer, 44 yıllık birliğin ilk seçilmiş kadın yönetim kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı seçildi.

 

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Neptün Soyer şunları söyledi: Ülkemizde tarım sektöründe yoğunlaşan kadın emeği, sektörde yaşanan değişimlerden önemli ölçüde etkilenmektedir. Kırsal alanda kadınlar, karşılığı olmayan işlerde ücretsiz aile işçisi olarak çalışmakta, ücret karşılığı çalışmaları halinde ise elde ettikleri geliri kendi sosyal güvencesi için kullanamamaktadır. Kadınların mülkiyet, eğitim ve finansal hizmetler gibi üretken kaynaklara erişimlerinin sağlanması, örgütlenmelerinin desteklenmesi yönünde yapılacak çalışmalar kırsal alanda kadın istihdamının artmasına katkı sağlayacağı için bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının gerekli olduğunu düşünüyorum.

 

 

Muhittin Akbulut’un başkanlığındaki Köy Koop’un 44. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

 

Muhittin Akbulut: SS Orhanlı Köyü Tarımsal Kalkınma Koop. YK Başkanı

Neptün Soyer: SS Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Koop. YK Başkanı

Raşit Tatlı: SS Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Koop. YK Başkanı Yardımcısı

Mehmet Sever: SS Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Koop. YK Başkanı

Zeki Yıldırım: SS Demircili Köyü Tarımsal Kalkınma Koop. YK Başkan Yardımcısı

Mustafa Sepetçi: SS Buca Tarımsal Kalkınma Koop. YK Başkanı

Mustafa Uysal: SS Adagüme Tarımsal Kalkınma Koop. YK Üyesi

 

DSC_8337a (1)DSC_7976

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.