Koop -tuk Geliyoruz’’un durağı Ulamış Mahallesi

İzmir Köy-Koop, AXA Sigorta, İzmir Veteriner Hekimleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi birlikteliği ile Deniz Bank Mobil Tır Ulamış Köyü ile buluştu.


Tarım alanındaki finansal katkılarıyla beraber, sektöre katkı sağlamak amacı ile projeyi destekleyen Deniz Bank, ilk elden sağlık, finans ve yetiştiricilik eğitim hizmeti veren mobil tırı ile çıktığı yolculuğunda ikinci durağı olan Seferihisar Ulamış Köyü’nde de büyük ilgi gördü. 
İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer’in konuşmasıyla başlayan sunumda Soyer ‘’Köy Koop Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri olarak yaklaşık bir yıldır eğitim ile ilgili bir proje geliştirmek istiyorduk. Gerçekleştirdiğimiz akademik çalışmaların sonucunda bilhassa kırsal kesimde yaşayan kadınlardan gelen eğitim talebi ‘Mobil Tır’ fikrinin ortaya çıkmasında büyük rol oynadı. Köylerde yaşayan kadınların ilçe ve illere ulaşım sorununa çözüm olarak ortaya çıkan Mobil Tır’ın içinde bir Ziraat Mühendisi, bir Veteriner, köy halkına kooperatifçiliği anlatacak ve tarımdaki finansı anlatacak bir banka düşündük. Deniz Bank ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden sonra İzmir Köy Koop, AXA Sigorta, İzmir Veteriner Hekimleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası bir araya geldik. Tamamen gönüllülük esası ile çıktığımız bu yolda özellikle kadın ve çocuklarla çalışacağız’’ dedi.
DenizBank ve AXA Sigorta ortaklığı ile sürece katılan fizyoterapist ve ortopedi doktoru, köy halkını muayene ederek ücretsiz olarak sağlık hizmeti verdi.

‘’Koop -tuk Geliyoruz’’un  ikinci durağı Ulamış oldu
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.