Komşularının gözleri önünde saldırdı

Ortaya çıkan görüntülerde M.T. nin arkadan koşarak site sakinlerinin gözü önünde öldürme niyetiyle saldırdığı görülüyor. Dakikalarca süren saldırının M.T. nin çocuklarının önünde gerçekleşmesi ise şiddetin boyutunu gözler önüne seriyor.
Site sakinlerinin uzaklaştırdığı M.T. ise darp olayının ardından bile sakinleşmekte zorluk çekerken, hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen elini kolunu sallayarak saldırması akıllarda soru işareti bıraktı.

Saldırının ardından belinde ve vücudunda kırıklar meydana gelen I.K.T ise halen iyileşme aşamasında. Mağdur kadının avukatları Mehmet Uzer ile Duygu Uyan ise Odatv’ye yaşananları anlattı.

“KORUMA KARARI ALINMIYOR”

Yargı ve polisin çok ağır davrandığını dile getiren Avukat Uzer, “Daha önce hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen saldırının gerçekleşmesinin ardından tazyik hapsi bekletiliyor. Hemen uygulanması gerekiyordu. Herhangi bir koruma kararı alınmıyor. Günlerdir daha ağır bir saldırı olmaması tamamen şans. Savcılık telefonlarımızı açmıyor. Savcılık kalemine de ulaşamıyoruz. Dosya hangi aşamada ona dair bize bir bilgilendirme yapılmadı” dedi.

Mağdur kadının vücudunun çeşitli bölgelerinde üçüncü derecede darp bulgusu olduğunu aktaran Avukat Uzer, “Bu bile başlı başına şikayeti beklemeden hastane aşamasında resen soruşturmayı gerektiriyor. Fakat anlam veremediğimiz bir şekilde hızlı hareket edilmiyor” ifadelerini kullandı.

“KANUN UYGULANMIYOR”

Avukat Duygu Uyan da Odatv’ye yaptığı açıklamalarda, “Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri maalesef ülkemizin acı bir gerçeğidir. Müvekkil adına boşanma sürecini başlatırken koruma kararı almamıza rağmen müvekkilim yaşadığı sitenin içerisinde hem de çocuklarının gözü önünde böylesine bir şiddete ve ölüm tehditlerine maruz kalmıştır. Biz vekil olarak Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde gerekli ihbar ve şikayetleri yaptık ancak derhal harekete geçilmesi gerekirken maalesef savcılıktan henüz bir karar çıkmamıştır. Beklentimiz çok geç olmadan 6284 Sayılı Kanunun uygulanarak, koruma kararının ihlali nedeniyle zorlama hapsi kararı verilmesi ve talebimiz doğrultusunda tutuklama kararı verilmesidir”  diye konutu.

I.K.T., bir süredir şiddet uygulayan M.T. ile boşanma aşamasındaydı. Daha önce de yaşanan kavgalar nedeniyle hakkında uzaklaştırma kararı alınmıştı. Son saldırının ardından mağdur kadının üç küçük çocuğuna da psikolojik destek verildiği belirtildi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.