Komşudaki Yangında Hayatını Kaybedenler Anısına Hatıra Ormanı

Seferihisar Belediyesi, geçtiğimiz yaz Yunanistan’daki yangında hayatını kaybedenler anısına hatıra ormanı oluşturdu.

23 Temmuz 2018 tarihinde Yunanistan Mati Attiki’de çıkan yangında hayatını kaybeden 100 kişi anısına ağaç dikildi. Düzenlenen törene Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Paoulia ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seferihisar Belediyesi tarafından oluşturulan alana 100 adet zeytin ağacı dikildi.

Başkan Soyer; “Yunan Halkı Kardeşimiz Olarak Gördüğümüz Bir Halk”

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Geçen yaz çıkan yangında bizim de içimiz yandı. Komşumuzun yaşadığı acı bizim de içimizi acıttı. Ne yazık ki 100 Yunan kardeşimizi bu yangında kaybettik. İnsan hayatından daha önemli bir şey yok. Yunan halkı bizim komşumuz, kardeşimiz, aynı coğrafyayı paylaştığımız kader ortağımız. Keşke elimizden daha fazlası gelseydi, yapabilseydik ama ne yazık ki bu büyük felaketi canımız yanarak takip edebildik. O gün ne yapabiliriz diye düşündük ve her vatandaşımızın anısına birer zeytin ağacı dikmeye karar verdik. Sağ olsun Sayın Başkonsolosumuz da bu davetimize olumlu cevap verdi, şimdi bu ağaçları beraber dikeceğiz. Zeytin ağacı görkemli, ölümsüzdür bir ağaçtır. Dilerim ki burası herkesin ziyaret ettiği bir ormana dönüşür. Acıyı, kederi, dostluğu paylaştığımız iki kardeş halkın da birlikteliği sonsuza dek, barış içerisinde sürer” dedi.

Başkonsolos: “Bu iki komşu halkın bir arada barışçıl yaşam ve dostluk mesajıdır”

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Paoulia ise şunları söyledi: Bugün burada, bir tablo gibi olan Sığacık limanı ve kültürel bir hazine olan Teos arkeolojik bölgesine sahip güzel Seferihisar’da, 23 Temmuz 2018 tarihinde Mati Attiki’de gerçekleşen yangında hayatını kaybeden 100 kişinin anısına ağaç dikmek için bulunuyoruz. Bu, önemli, anlamlı,  simgesel bir adımdır. Tanrının insana verdiği en değerli nimeti olan ‘hayat’ını kaybeden her bir kişi için bir fidan. Yunanlılar için bu yangın, ulusal bir felaketti. Sayın Soyer’e kalpten teşekkür ediyorum. Bugün attıkları bu adım ile, hayatını kaybedenlerle ilgili duygularını göstermekte ve hayatını kaybedenlerin anısını korumaya yönelik isteklerini vurgulamaktadırlar. Olaylardan sadece üç gün sonra, Yunan halkına desteklerini ifade etmek için İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu’nun binası önünde, yüzlerce Türk vatandaşı bir araya geldi. Onları alkışladık, onlar da bizi alkışladı. Elefterotipia isimli Yunan Gazetesi, 17 Ağustos 1991 tarihinde, yaşanan  yıkıcı deprem dolayısıyla, Türk halkına destek olmak için, ellerinde  “Dayan Komşu”  yazan bir  pankartı tutan insanları  manşetine taşımıştı. 19 yıl önce, enkaz altında kalan insanların kurtarılmasında eğitilen onlarca Yunan itfaiyeci, Türk meslektaşlarına tek bir amaç ile yardım etmeye geldi. Hayatlar kurtarmak için. Aynı zamanda binlerce Yunan vatandaşı, hayatını kaybedenlerin ailelerine gönderilmek üzere kendiliğinden kıyafet ve yiyecek topladı. Bu zor zamanlarımızda İzmir’den, Seferihisar’dan, Ayvalık’tan, Bodrum’dan, Fethiye’den, Marmaris’ten, Antalya’dan Türk vatandaşları yanımızda oldukları için mutluyum ve duygulandım. Onların zor zamanlarında bizim  hissettiğimiz  duyguları unutmadılar. Bugünkü adım gibi, verdikleri desteğin ruhumuzda her zaman izleri kalacaktır. Her şeyden önce, bu girişim,  onları birbirine bağlayan şeylerin ayıranlardan daha çok olduğu  iki komşu halkın bir arada barışçıl yaşam isteği  ve dostluk mesajıdır. Yunan halkı adına, sizlere çok teşekkür ediyorum.

Yun-

Δήμος Seferihisar, που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να τιμήσουν όσους έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές στην Ελλάδα αναμνηστικά δάσος.

Μάτι Ελλάδα στις 23 του Ιούλη του 2018 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά της Αττικής δέντρα φυτεύτηκαν στη μνήμη. Τελετή στο Δήμαρχο Seferihisar Tunç Σογιέρ, Σμύρνη Γενικός Πρόξενος της Ελλάδα Αργυρώ Paouli και στην οποία συμμετείχαν πολλοί πολίτες. 100 ελαιόδενδρα φυτεύτηκαν στην περιοχή που δημιούργησε ο Δήμος Seferihisar.

Πρόεδρος Soyer. “Ένας λαός που βλέπουμε ως Έλληνας λαός ο αδελφός μας”

Μιλώντας κατά την τελετή ο Δήμαρχος Seferihisar Tunç Σογιέρ? Στη φωτιά που ξέσπασε το περασμένο καλοκαίρι, κάηκαμε. Ο πόνος του γείτονά μας μας πονάει. Δυστυχώς, χάσαμε 100 Έλληνες αδελφούς σε αυτή τη φωτιά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή. Ελληνικού λαού είναι γείτονάς μας, ο αδελφός μας, ο συνεργάτης μας, μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα γεωγραφία. Μακάρι να μπορούσα περισσότερο από τους καλύτερους μας, αν μπορούσαμε, αλλά δυστυχώς θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε αυτή τη μεγάλη καταστροφή του αυτοκινήτου μας καίγεται. Εκείνη την ημέρα, σκεφτήκαμε, τι μπορούμε να κάνουμε, και αποφασίσαμε να φυτέψουμε ένα δέντρο ελιάς στη μνήμη του κάθε πολίτη. Πάρτε το δικαίωμα, ο κ Γενικός Πρόξενος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση αυτή, θα τώρα φύτευση αυτών των δέντρων μαζί. Η ελιά είναι ένα υπέροχο, αθάνατο δέντρο. Ελπίζω ότι αυτό το μέρος θα μετατραπεί σε δάσος που επισκέπτονται όλοι. Ο πόνος, η θλίψη, μοιραζόμαστε η φιλία των δύο λαών αδελφική σύμπνοια για πάντα, παίρνει εν ειρήνη «, είπε.

Γενικός Πρόξενος: arada Αυτοί οι δύο γείτονες είναι ένα ειρηνικό μήνυμα ζωής και φιλίας Baş

Ελλάδα και Σμύρνη Γενικός Πρόξενος Αργυρώ Paouli να είπε: Σήμερα, μια θύρα Sigacik, όπως πίνακες και είναι ένα πολιτιστικό θησαυρό Τέω όμορφη Seferihisar, με αρχαιολογικούς χώρους, στις 23 του Ιουλίου 2018 Matin που έχασαν τη ζωή τους στην πραγματική φωτιά της Αττικής 100 άτομα για τον εορτασμό της δέντρο για να ράψουν είμαστε. Αυτό είναι ένα σημαντικό, ουσιαστικό, συμβολικό βήμα. πιο πολύτιμο ευλογίες του Θεού δίνεται στους ανθρώπους «, ένα δενδρύλλιο για κάθε άτομο που πέθανε. Αυτή η φωτιά για τους Έλληνες ήταν εθνική καταστροφή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Soyer από την καρδιά. Με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα για να δείξουν τα συναισθήματά τους για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και τονίζουν την επιθυμία να διατηρήσει τις μνήμες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. Μετά από μόλις τρεις ημέρες του αγώνα, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τον ελληνικό λαό Σμύρνη Γενικό Προξενείο της Ελλάδα μπροστά από το κτίριο, εκατοντάδες Τούρκοι πολίτες ήρθαν μαζί. Τους χειροκροτήσαμε και μας χειροκρότησαν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ είναι ελληνική εφημερίδα, 17 του Αυγούστου 1991 γνώρισε τόσο καταστροφικό σεισμό, για να υποστηρίξει τον τουρκικό λαό, τα χέρια τους «Κρεμάστε τους γείτονες» είχαν οι άνθρωποι που κατέχουν ένα πανό που φέρουν τη σημαία. Πριν από 19 χρόνια, δεκάδες Έλληνες πυροσβέστες εκπαιδεύονται στη διάσωση ανθρώπων που παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια, τους Τούρκους συναδέλφους ήρθε για να βοηθήσει με ένα σκοπό. Για να σώσεις ζωές. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Έλληνες πολίτες, που συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα ρούχα και τρόφιμα για να σταλούν στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους. Από τη Σμύρνη μας αυτή τη δύσκολη στιγμή, από Seferihisar, Αϊβαλί, από Μποντρούμ προς Fethiye, Μαρμαρίς, Antalya είμαι χαρούμενος που είναι μαζί μας από Τούρκους πολίτες και είμαι συγκινημένος. Δεν ξεχνούν τα συναισθήματα που αισθανόμασταν στις δύσκολες στιγμές τους. Όπως το σημερινό βήμα, η υποστήριξή τους θα έχει πάντα ίχνη στις ψυχές μας. Πρώτα απ ‘όλα, αυτή η πρωτοβουλία των δύο γειτονικών λαών από ό, τι τους χωρίζει είναι το ίδιο το πράγμα που συνδέει την ειρηνική ζωή είναι τα αιτήματα φιλίας και μηνύματα. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, σας ευχαριστώ πολύ.

 

Komşudaki Yangında Hayatını Kaybedenler Anısına Hatıra Ormanı 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.