Kıvırmadan…

Yerel medyamızı analiz eder ve kimin hangi tarafa yakın olduğunu tahlil edersek, henüz kararını vermemiş seçmene yapılan yorumları –kimin hangi tarafta olduğunu bilmesi açısından- değerlendirmesinde yardımcı olabiliriz sanırım.

 

Kıvırmaya gerek yok, bu sitenin yöneticisi ile –daha önce paylaştığım iki köşe yazısından da anlaşılacağı üzere- bu satırların yazarı Tunç Soyer ve CHP yanlısıdır. Sosyal adalete, eşitlikçi paylaşımlara ve biat kültüründen uzak özgürlükçü politikalara inanırlar. Ondan dolayıdır ki, bu sitedeki haberlerin CHP görüşüne yakın yorumları içerdiğini belirtmek boynumuzun borcu diye düşünüyorum.

 

Ama www.haberteos.com sitesinin sahibi gazeteci/reklamcı Evrim Ataman’ın da AKP ve Hamit Nişancı taraftarı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Kendisi de geçen yerel seçimler sonucundaki koltuk değişimini müteakip belediyedeki görevinden kendiliğinden ayrılarak Hamit Nişancı’ya ne kadar bağlı olduğunu göstermişti zaten. Onun için sitesinde kullandığı haberlerin içeriğini incelediğimizde genel olarak Tunç Soyer aleyhine ve Hamit Nişancı lehine yayınlar yaptığını (Daha doğrusu Hamit Nişancı aleyhine haberlere yer vermediğini) görebiliyoruz.

 

Ve yerel medya içerisinde en eskisi ve en çok ziyaretçi sayısına sahip olanı, gazeteci/emlakçı Mustafa Karabulut’un sahibi olduğu www.seferihisar.com sitesi. Haber açısından baktığınızda kendisini tarafsızmış gibi lanse etse bile ben biraz da olsa Tunç Soyer tarafına kayan bir yorumlama olduğunu değerlendiriyorum. CHP yanlısı olmasında kendisinin de köşe yazılarında daha önce belirttiği üzere Hamit Nişancı ile yıldızının hiç barışmaması etkili tabi. Fakat, bulunduğu emlakçılık sektörü nedeniyle, imar gibi konularda siyaseten yakın olduğu tarafı bir yana bırakıp agresifleşerek sert –ve kimi zaman da haksızca- eleştirilerde bulunabiliyor. Hakkını teslim etmemiz gereken yer ise köşe yazıları bölümünü Mehmet Orşahin ve Evrim Ataman gibi hem rekabette bulunduğu hem de AKP (Hamit Nişancı) yanlısı iki yazarlara açmış bulunması. Bundan dolayıwww.seferihisar.com ‘u ortalama Seferihisarlı vatandaşa en yakın seçenek olarak değerlendirmek adil olur diye düşünüyorum.

 

Facebook’ta gezinirken de dediklerimi kendiniz teyit edebilirsiniz. Hamit Nişancı’yı destekleyen arkadaşlarınızın genelde www.haberteos.com sitesinden paylaşımlarda bulunurken, Tunç Soyer’i destekleyen arkadaşlarınızınwww.seferihisarhaber.com kaynaklı haberleri paylaştığını göreceksiniz. Buradan da Seferihisar seçmeninin genellikle kendi siyasi duruşuna yakın siteleri takip ettiği sonucuna ulaşıyoruz.

 

En son yaptığım çıkarımın sonucuna eklemek istediğim bir analiz; genelde Hamit Nişancı yanlılarının takip ettiği Haberteos sitesindeki ankette bile Tunç Soyer –yüzde 4 civarı bir farkla- önde görünüyorsa bu seçim yarışında Soyer önderliğindeki CHP rahatlıkla ipi göğüsler diye iddia ediyorum.

 

teos

 

Tabi şimdi bu yazıyı gören herkes anketi etkilemek amacıyla modemleri açıp kapataraktan oy basmaya başlayacaktır ama; şu anki durumu koyayım da tarihe bir not düşmüş olalım 🙂

 

Anket kısayolu : http://www.haberteos.com/anket/8/belediye-baskanliginda-oyunuz-hangi-adaya-olacak/

 

NOT: Henüz MHP’nin adayı netleşmediğinden (Eski tapu dairesi çalışanı İsa Sarıkurt olacağı yönünde beklentiler var.) ve yaptığım incelemelerde MHP yanlısı herhangi bir yerel haber sitesine rastlamadığımdan onlara dair yorum yapamıyorum.

 

 

tolkien

pubg uc

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.