Kiraz Cenneti Seferihisar’ı Örnek Alıyor

Yavaş Şehir projesinin ardından Sığacık Kaleiçi restorasyonu ile artık tüm dünyada tanımış hale gelen Seferihisar’ı örmek alan Kemalpaşa bölgenin turizm potansiyelini değerlendirerek daha çok yerli ve yabancı turistin gelmesini sağlayacak.

Bu konuyla ilgili ilk çalışmalarda önümüzdeki günlerde farklı etkinlikler yapılarak bölgenin ülke gündemine taşınması sağlanacak.  Kemalpaşa’nın kenarda köşede kalmış Boncuk Köy, Kazak Vadisi, Laskaris Sarayı, Tufan Dede Türbesi, Armutlu Tez Geçidi, Yukarı Kızılca ve Kavaklıdere köyleriyle turizmin cazibe merkezi olması yolunda ilk adım atıldı.

Belkahve’den başlayarak ve Turgutlu’ya kadar uzanan bir coğrafyada yer alan ve Türkiye’nin dev sanayi tesislerine de ev sahipliği yapan Kemalpaşa’nın 800’e yakın fabrika ile sanayinin yanında turizmin canlanması içinde çalışmaya başlandı. Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESIAD) önderliğinde İzmir ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlaması için daha önceden Sanayi Çalıştayı çalışmaları başlatarak Kemalpaşa OSB, Bağyurdu OSB ve Turgutlu OSB güçlerini birleştirmişti.

Oldukça verimli geçen çalıştaydan memnun kalan sanayiciler aynı tip çalışmanın Kemalpaşa’ya hız kazandıracak olan turizm için de yapılması için düğmeye bastı. Kemalpaşa OSB Başkanı Kamil Porsuk, Bağyurdu OSB Başkanvekili Fahrettin Selçik ve KESİAD Başkanı Aytekin Öztaş, bu kez aralarına Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kaymakamı Kamuran Taşbük ve Ramada Oteli Müdürü Ayça Beslen’i de aralarına alarak bölge turizmi için neler yapılabileceğini tartıştılar. İlk toplantıda yeni projenin adı da “Destinasyon Kemalpaşa” olarak belirlendi.

Bölgenin ulusal çapta tanıtımı için projeler üzerinde çalışan Destinasyon Kemalpaşa ekibi, her ay düzenli olarak bir araya gelerek üretilen projeleri hayata geçirmenin yollarını arayacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Soma İçin Bir Olduk:  Madenci köylerindeki çocuklar da unutulmadı…

Allianz Türkiye, sivil toplum örgütleriyle el ele vererek, bölgede etkilenen vatandaşlara ulaşabilmek, onların yaralarını sarmak ve yeni başlangıçlarını desteklemek için Soma’daydı. Soma’da 2014’te gerçekleşen ve ulusumuzu derinden sarsan maden faciasının ardından, Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği (APHB) ve Bilim Kahramanları Derneği (BKD) ile işbirliği yapılarak “Allianz SomaDA”yı (Soma Dayanışma Ağı) geliştirdi.

Hamzacık Köyü’nden 7. sınıf öğrencisi Nizamettin anlatıyor: “Babam madenci, annem ev hanımı. 9 kişilik bir takımımız var. Bizim Voltronik adında bir robotumuz var. Programladığımız şeyleri yapabiliyor.” Nizamettin ve arkadaşları da bilim kahramanları arasına katıldı.

Allianz SomaDA”yı kapsamında, BKD ile yapılan işbirliği sayesinde, Soma çevresinde, olaydan etkilenen 6 ilçedeki 16 okulun, Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvasına katılımı sağladı. 34 gönüllü öğretmen, 150’ye yakın öğrencinin oluşturduğu 17 farklı Allianz SomaDA takımını 4 ay boyunca turnuvaya hazırladı. Bu yolla, öğrencilerin normal hayata dönüşü desteklenirken, psikososyal ve kişisel gelişimlerine de katkı sağlanması amaçlandı.

Allianz SomaDA”nın bir ayağı da faciadan etkilenen ailelerin çoğunlukta olduğu Dursunbey’deydi. APHB ile yapılan işbirliği sayesinde, Dursunbey’de bir psikososyal destek merkezi açıldı. Çocuklara, yetişkinlere ve gruplara yönelik üç görüşme odası bulunan Dursunbey Psikososyal Destek Merkezi’nin hizmetleri, merkeze uzak bölgelere de ulaştırıldı.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.