Kılıç balığı birinciliği kazandırdı

Sığacık Teos Marina’da Murat İyriboz ve Elvio Pennetti tarafından düzenlenen turnuvaya, 52 tekne katıldı.

Günün sonunda turnuva alanına getirilen balıklar boy ve ağırlık kriterlerine göre hakem heyeti tarafından değerlendirildi.

“Overall” ödüllerinde turnuvanın tek kılıçbalığını yakalayan Faber Orki Takımı 745 puan ile birinciliği, ikinciliği 633 puan ile Veloce Takımı, üçüncülüğü ise 574 puan ile Mia Takımı elde etti.

Faber Orki Takımı Kaptanı Suat Yiğit, yaptığı konuşmada, organizasyonun önemine değinerek burada emeği geçenlere teşekkür etti.

Şampiyon oldukları için mutlu olduğunu aktaran Yiğit, “Biz Türkiye’de yapılan bütün turnuvalara takım olarak katılıyoruz. Teos ve Alaçatı çok profesyonel bir turnuva. Geçen hafta Didim’deydik. Orada iki dev orkinos ile mücadele ettik ama nasip olmadı. Antrenman yaptık takım olarak hazırlandık. Bizim de hayalimizin üzerinde bir balık oldu. 280 santimetre boyunda bir kılıç balığı her balıkçıya ömründe bir kez denk gelir. Bizim nasibimizdi. Onu çıkarma şansını elde ettik.” dedi.

Tuna Masters organizatörü Murat İyriboz ise turnuvanın keyifli geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu yıl Tuna Masters Teos’un altıncısını düzenledik. Bu ekip olarak 20’nci turnuvamız. Haftaya da Alaçatı var. Çok iyi bir turnuva geçti. İki günde iyi balık yakalandı. Hava sertti. Ama sert hava bu işin bir parçası. Adı üstünde açık deniz turnuvası. Heyecanlı geçti çünkü puanlar her an yer değiştirebilirdi. Buradan puanlar Alaçatı’ya gidecek, bakalım şampiyonluk kemerini kim kapacak. Dünya çapında Avrupa’nın en büyük turnuvasıyız şu anda.” 

Uzak Rotadan Gelen Tekneler En Büyük Balığın Peşindeydi

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Sığacık Mahallesi’nde faaliyet gösteren Teos Marina’nın ev sahipliğinde bu yıl altıncı kez düzenlenen, en çok ve en büyük balıkların yakalandığı ‘Tuna Masters Teos’ta 214 katılımcı ile 52 tekne derin sulara açıldı. Açık deniz balık avının tecrübeli isimleri arasında olan iş dünyasının tanınınmış simalarının da denizin üzerinde zorlu koşullarla mücadele ederek, oltaları ile en büyük balığı yakalamak için yarıştığı turnuvada bu yıl Suudi Arabistan, Güney Afrika, ve Yunanistan gibi ülkelerin sporcuları da yarıştı. Yarışmaya ayrıca çevredeki marinalardan gelen tekneler dışında Kıbrıs gibi uzak rotadan gelen iki tekne de katıldı.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.