Kazıyor, kapatmıyor demek siyasi rant çabasıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, parti çalışmalarından bahsederek, ‘’Örgütümüzle birlikte sürekli alan çalışması yapıyoruz. Pandemi ile birlikte başlayıp giderek derinleşen ekonomik kriz ilk gündem maddemiz. Biz elimizden geldiğince halkımızın yanında olup onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Karış karış ilçemizi geziyoruz. Seçime kadar birer nefer olarak çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızla her gün bir aradayız’’ dedi. 

Kadın ve Gençlik Kollarının çalışmalarını anlatan Senem Gürer Solak, ‘’Hanım eli kadın toplantılarımız bahar aylarından itibaren başladı. Her hafta bir mahallemizde kadınlarımızla bir araya geldik. burada amacımız aile destekleri sigortasını anlatmak istiyoruz. Bu proje ile aileye giren minimum maaşın asgari ücret kadar olmasını sağlayacak bir proje olduğunu ve o paranın kendi hesaplarına yatıracağımızı anlatıyoruz. elimizden geldiğince hepsine dokunup sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet gençlerin omuzlarında yükselecek. Bizim gençlerimiz mutsuz ve kırgın. İmkan bulsak buradan gideriz diyorlar. Biz CHP olarak onların ellerindeki gücün farkına varmalarını istiyoruz. Onlar o gücü kullandıkları zaman Türkiye’yi değiştirecek gücün onlarda olduğunu anlayacak ve birlikte Türkiye’yi değiştireceğiz. Partili gençlerimiz Genel Başkanımızın ilk defa oy kullanacak seçmenlere yazdığı mektubunu dağıtıyor’’ dedi. 

Seferihisar Belediyesi’nin hayata geçireceği Kocaçay Projesi’ni anlatan  Senem Gürer Solak, ‘’Kocaçay projemiz ile 136 bin metrekarelik alan sürdürülebilir kentsel tasarım alanına dönüştürülecek. Bu proje için 88,9 milyon TL’lik bir ödenek ayrıldı. Proje ile 80 bin metrekarelik yeşil alan meydana getirilecek ve 484 adet ağaç dikimi yapılacak. Bunların yanı sıra seyir terasları, bitki adası ve yaya köprüleri yapılacak. Temelini Pazar günü saat 11’de Seferihisar Terminalinin orada atacağız. Sayın Soyer ve Yetişkin orada olacak. Seferihisar’ın kalbinde Seferihisar halkının nefes alabileceği çok güzel bir ortam yaratacağız’’ ifadelerini kullandı. 

Kazıyor, kapatmıyor demek siyasi rant çabasıdır 

Seferihisar’da alt yapı sorunları sebebiyle kazılan ancak geri kapatılmayan yollar sebebiyle gelen eleştirilere yanıt veren CHP’li Solak, ‘’Seferihisar sürekli göç aldığı için altyapı üst yapıyı karşılamıyor. 4 büyük kurum şu an alt yapı çalışmaları yapıyor. Gediz elektrik, Fiber internet, İzmir Gaz ve Büyükşehir’in çalışması yapılıyor. Seferihisar Belediyesi kazı ruhsatlarını verip takip etmekle yükümlü. Yönetmeliğe göre kazıyı yapan kurumun bulduğu gibi kazıyı kapatıp bırakmak zorunda. İlçe meclisinde Başkan Yetişkin AK partili meclis üyelerinden bir istekte bulundu. Yetişkin, ‘Kurumların bizim yaptığımız temiz su kazısından sonra girsin ki bir an önce buradaki işi sonlandıralım’ dedi. Seferihisar’da kurumlar arası entegrasyon sorunu olduğu için bir kazı yapılıyor daha sonra başka biri gelip başka bir işlem için tekrar kazıyor. ‘Belediyeler tek başına kazı yapıyor kazıyı kapatmıyor’ demek siyasi rant çabasıdır. Ben AK Partililerden şunu rica ediyorum, diğer kurumların organize olup bir kazı yapıldığında orada hep beraber gelip çalışma sağlama konusunda bize destek verirlerse altyapı çalışmaları daha hızlı biter’’ ifadelerine yer verdi. 

“Siyasi tercihlerimiz yüzünden Karayolları bizi cezalandırıyor mu?”

Seferihisar Sanayi Sitesi’nin en önemli sorunu olarak Seferihisar Sanayi Sitesi Kavşağı hakkında tepkilere yanıt veren CHP’li Solak, ‘’Bu sanayi kavşağındaki sıkıntı uzun yıllardır devam ediyor. Söylenen yerin hemen arkasında resmi bir yol var. Karayolları bu çalışmayı yaparken oraya bir kavşak koymuyor. 3 yıl sonra tekrar masraf yapıp, kavşak yapacak. Burada belediye bir kişinin malını zapt mı etsin? Biz halk partisiyiz karşılıklı uzlaşma ile yapıyoruz. Gidip kamulaştıramayız. Karayolları projelendirirken kendi yoluna bağlantı yaparak oraya kavşak yapmak zorunda. 3 yıl uğraşıldıktan sonra eksiklikle tekrardan yol tadilatı yapılacak. Bu karayolları çalışması ile ilgili sıkıntılarımız var. Yoları bozuk bıraktılar. Hala sona gelinemedi. Seferihisar’daki vatandaşlar bize gelip, ‘’Siyasi tercihlerimiz yüzünden Karayolları bizi cezalandırıyor mu?’ diye soruyorlar’’ dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.