Kaybolan Kadın

Orjinal adı “The Lady Vanishes” olan “Kaybolan Kadın” Alfred Hitchcock’un imzası ile Seferihisar Yeni Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonunda sinema severler ile buluşuyor.

Türkçe alt yazılı olarak Çağan Irmak Salonunda izlenebilecek film 1938 yılında döneminin en büyük gişe hasılatını yakalamıştı.

Ücretsiz Gösterim – 13 Ocak 2016 Çarşamba – Saat:19.00

Yönetmen Alfred Hitchcock
Yapımcı Edward Black
Senarist Sidney Gilliat
Frank Launder
Ethel Lina White (roman)
Müzik Louis Levy
Charles Williams
Görüntü yönetmeni Jack Cox
Stüdyo Gainsborough Pictures
Dağıtıcı Gaumont British Films
Cinsi Sinema filmi
Türü Gerilim, Macera
Renk Siyah Beyaz
Yapım yılı 25 Aralık 1938, İngiltere
Süre 97 dakika
Dil İngilizce

5025239985_18b3cbf870_b (1)

Konusu :

Bir yolculukta gerçekleşen tuhaf bir olayın izinden giden bir kadının hikayesi anlatılmaktadır. Iris Henderson, tren yolculuğu ile kendi ülkesine dönmektedir. Bir soru nedeni ile tren arızalanır ve bu durumda yolcular küçük bir kasabadaki bir otele yerleşirler. Iris burada yaşlı bir kadın olan Bayan Froy ile tanışır.Şartların normale dönüşü ile beraber tren yeniden hareket ettiğinde Bayan Froy ortalıkta görünmez. Ancak çok geçmeden Iris onun kıyafetlerini giyen bir başka yolcunun olduğunu farkeder. Bu durumu kendisi ile beraber seyahat etmekte olan diğer kişilere anlatır ama kimse olayın farkında değildir. Tek bir kişi dışında. Müzisyen Gilbert.
Alfred Hitchcock’un komedi vurgusu taşıyan nadir filmlerinden biri.

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.