Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası başladı

Seferihisar ilçesinde Trafik ve İlk Yardım Haftası kutlamaları dolayısıyla Özel Ayşe Sönmez Anaokulunda Trafik polisleri minik öğrencilere eğitim programı düzenledi.

Trafik haftası bu yıl 4-10 Mayıs günleri aralığında kutlanıyor. Seferihisar’da 2019 yılı Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri 0410 Mayıs tarihlerinde ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla, ‘Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği’ temasıyla gerçekleştirilecek. Anaokulundaki etkinlikte, polis görevlileri öğrencilere trafik kurallarını anlattı.
Bu yıl etkinlikler kapsamında, anaokulu öğrencilerine yönelik eğitimler düzenlenmiştir. Eğitimlerin amacı ise; anaokulu öğrencileri üzerinden yol kullanıcıları için özellikle cep telefonu kullanımı ve emniyet kemeri kullanımını artırmak, ayrıca kırmızı ışık ihlallerini en aza indirmek amacıyla farkındalık oluşturulmasını sağlamaktır. Uygulanan eğlenceli metotlar ile hem kalıcı bir öğrenim hedeflenmiş hem de eğitici çizgi filmler ile minik geleceklerimizin keyifli zaman geçirmesi sağlanmıştır.

TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİ
Özel Ayşe Sönmez anaokulu öğrencilerine yönelik eğitimde konuşan Seferihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik memuru Barış Şimşek ise trafikte yaya öncelikli bilincin oluşması için minik öğrencilerimiz için eğitimler yaptıklarından bahsetti. Dünyada 1 milyon 250 bin kaza sonucu insanların hayatını kaybettiğini anlatan Şimşek, kazaların önlenmesi için eğitim faaliyetlerinin önemini vurguladı. Yetişkinlerin bilinçli olması halinde çocuklara da örnek olacağını dile getiren Şimşek, toplumun her kesimine yönelik trafik eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.