Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde gerçekleşen “UNiTE to End Violence Against Women – Kadınlara Yönelik Şiddeti Sona Erdirmek için BİRLEŞİN” kampanyası, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması amacıyla, dünya çapında farkındalığı artırmak, savunuculuk çabalarını güçlendirmek, bilgi ve yenilikleri paylaşmak için küresel eylem çağrısında bulunuyor.

Seferihisar Belediyesi’nin düzenlediği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Çağan Irmak Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Yelda Celiloğlu, Nuriye Hepterlikçi, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in eşi Fatma Yetişkin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Şiddetin her türlüsüne karşıyız”

Seferihisar Belediyesi Tiyatro Topluluğu Ürkmez Kadın Tiyatrosu, Yılın En Başarılı Anadolu Tiyatrosu ödülünü kazanan “Kız Çocuğu” oyununun sahnelenmesi ile başlayan program, Seferihisar Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Uzman Psikoloğu Bengü Şensoy’un konuşması ile devam etti. Şensoy konuşmasında, kadına yönelik şiddetin ne olduğu, nedenleri ve sonuçlarından bahsederken kadına yönelik şiddetin önlenebilir olduğunu ve bunun için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Ardından konuşmasını gerçekleştiren Avukat Seda Gürer ise kadına yönelik şiddetin hukuksal boyutu ve kadına yönelik şiddet ile mücadelede kanunların rolünü açıkladı.

Seferihisar Belediyesi Masal Evi Öğretmeni, Çocuk Gelişim Uzmanı Fatma Elif Çayhan’da aile içinde yaşanan şiddetin çocuklar üzerinde etkileri ve sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.

Ezgi Yeşil “Kadına yönelik şiddet haberlerinde, magazinel yaklaşımlardan, cinsiyetçi, kadınları aşağılayan ifadelerden uzak durulmalı”

Son konuşmacı olarak Gazeteci Yazar Ezgi Güner Yeşil ise özellikle kadına yönelik şiddet haberlerinde dikkat edilmesi gereken konuları ve yapılan hataları anlatırken bu haberlerin doğru tanımlamalar yapılarak yayınlanması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü
Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü
Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.