Gelinlikçi vitrinlerinin önünde takılı kalmaya, gelinlik modellerini internetteki aramalarınız arasına almaya başladıysanız, size düğün hazırlıklarının belki de en heyecanlı kısmına ilişkin detaylardan bahsetmenin zamanı gelmiş demektir! İzmir’deki gelin adaylarının çok şanslı olduğunu söyleyerek başlayalım. Çünkü şehirde farklı vücut tiplerine ve tarzlara sahip gelinler için tasarımlar sunan birçok firma bulunuyor. Düğün.com https://dugun.com üzerinde bu firmaları bir arada bulabilir, size uygun özelliklere göre filtreleyerek inceleme yapabilirsiniz.

Bu araştırmayı yaparken size yardımcı olacak ipuçlarından, şehirdeki gelinlikçilerin öne çıkan hizmetlerinden kısaca bahsedelim istedik. Öncelikle satın alma ve kiralama seçeneklerine değinelim. İzmir’deki gelinlikçiler; gelin adaylarına kiralık ve satılık gelinlik alma imkanı sunuyor.

Hazır model satılık ya da kiralık gelinlikler arasından istediğinizi seçebiliyor, dilerseniz özel olarak diktirdiğiniz modeli de satın alabiliyor ya da kiralayabiliyorsunuz. İzmir’in deneyimli gelinlikçileri, nasıl bir model seçmeniz gerektiği konusunda da size yardımcı oluyor. Dünyaca ünlü modacıların tasarladıkları gelinlik modellerini de İzmir’deki modaevlerine diktirme imkanınız bulunuyor. Böylece istediğiniz modele uygun fiyata sahip olabiliyorsunuz.

Diyelim ki bir modeli beğendiğiniz ya da nasıl bir tasarım diktireceğiniz konusunda firmayla anlaşmaya vardınız. Bu noktada öncelikle süreç beden ölçülerinizin alınmasıyla başlıyor.  Sonrasında yeni bir dikim yapılacaksa ya da hazır model vücudunuza uyarlanacaksa o ölçülere uygun olacak şekilde gelinlik dikiliyor veya tadilat yapılıyor. Sonrasında hazır tasarım da olsa özel dikim de olsa düzenli olarak provalara gitmeniz gerekiyor. Gelinlik, üzerinize oturacak şekilde en iyi hali aldıktan sonra size teslim ediliyor.

Gelinliğinizi düğün gününe kadar saklayacak bir alanınız yoksa ya da günler öncesinden teslim almak istemiyorsanız, birçok firmanın deposunda sizin için istediğiniz tarihe kadar gelinliğinizi muhafaza ettiğini de belirtmeden geçmeyelim.

İzmir’deki firmalarından alabileceğiniz hizmet gelinlik teminiyle sınırlı değil. Gelinliğinize uygun olabilecek, görünümünüzü tamamlayacak aksesuarları da şehirdeki modaevlerinde bulabiliyorsunuz. Gelin buketi, şal, bolero, duvak, ayakkabı gibi tamamlayıcılar, farklı seçenekleriyle şehirdeki gelinlikçilerde sizi bekliyor. Böylece hayalinizdeki gelin görünümü için farklı mağazaları gezmenize gerek kalmıyor. Bazı firmalar bu aksesuarları satılık ya da kiralık olarak sunarken bazıları da hediye edebiliyor.

İzmir’de Gelinlik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İzmir’de gelinlik almadan önce bilmeniz gerekenlerden de bahsedelim. Gelinlik seçimi yaparken öncelikle vücut tipinize uygun bir model seçmeniz, hayalinizdeki gelin görünümüne kavuşabilmeniz için önem taşıyor. Örneğin; kum saati formunda, orantılı vücut hatlarınız varsa balık gelinlik modelleriyle bu görünümünüzü vurgulayabilirsiniz. Dikdörtgen vücut tipine sahipseniz de düz kesim modellere yönelebilirsiniz.

Gelinlik alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da düğün konseptiniz ve mekanınız. Otel ve düğün salonu gibi gösterişli mekanlarda yapılan organizasyonlarda balık ve prenses kesim gibi mekanın ihtişamlı havasıyla uyum sağlayacak iddialı modellere yönelebilirsiniz. Ancak kır ya da kumsal düğünü gibi daha bohem bir organizasyon hayal ediyorsanız seçiminizi daha sade ve salaş modeller arasından yapmanızı öneriyoruz.

İzmir’de gelinlik alışverişinden önce düşünmeniz gereken konulardan biri de bütçeniz. Şehirdeki modaevlerinde gelinlik fiyatlarının geniş bir aralığa sahip olduğunu söylememiz mümkün. Eğer en baştan gelinlik için ne kadar harcama yapabileceğinizi belirlerseniz, bütçenizi aşan firmaları eleyebilir, daha kolay seçim yapabilirsiniz. Eğer bütçeniz düşükse gelinlik kiralama seçeneğini tercih edebileceğinizi de unutmayın.

Bu noktada satılık ve kiralık gelinlik fiyatları arasında çok büyük bir fark olmadığını da belirtelim. Eğer bir gelinliği kiralamak isterseniz, o modelin satılık fiyatından ortalama yüzde 20 oranında daha düşük bir fiyatlandırmanın söz konusu olacağını bilmelisiniz.

Gelinlik alırken, düğün yapacağınız mevsimi de göz önünde bulundurmalısınız. Havaların serin olacağı bir dönemde düğün yapacaksanız, yarım kollu veya uzun kollu gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Ama bahar ve yaz ayları için bu modeller uygun olmayacaktır. Seçtiğiniz gelinlikle rahat bir şekilde yürüyebilmeniz çok önemli. O nedenle mutlaka modeli seçmeden önce yürüme çalışmaları yapın. Kendinizi şık hissetmenizin yanı sıra rahat bir şekilde hareket edebilmeniz de çok önemli.

İzmir’de gelinlik alışverişine çıkacak gelin adaylarının bilmesi gereken ipuçlarına değindik. Sırada size uygun modeli ve firmayı bulmak var. Bunun için Düğün.com üzerinde tüm İzmir gelinlik firmalarını https://dugun.com/gelinlik/izmir bulabileceğinizi, ilginizi çeken firmalarla iletişime geçerek fiyat teklifi ve randevu alabileceğinizi belirtelim.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.