İzmir’de Tek Madalya Seferihisar’ın 

Kastamonu’da yapılan 11-12 Yaş Minik Erkekler Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Seferihisar Belediyesi adına yarışan Osman Kına gümüş madalya kazandı.

 

Türkiye Güreş Federasyonu 2015 faaliyet takviminde yer alan 11-12 Yaş Minik Erkekler Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonasına toplam 1300 sporcu katıldı. 1300 sporcu arasından İzmir ve Seferihisar’ı temsil eden Seferihisar Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Osman Kına zorlu rakiplerini yenerek finale kadar çıktı. Finalde Balıkesir Belediye Spor güreşçisine 2 sayı farkla yenilerek 11-12 Yaş Minik Erkekler Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası’nda gümüş madalya almaya hak kazandı.

 

1300 sporcunun arasında 90 kiloda yarışan Osman Kınay ve Antrenörü Mehmet Karataş, Fatih Bozkurt Seferihisar’a dönüşte başarısını Belediye Başkanı Tunç Soyer ile paylaştı.

Belediye Başkanı Tunç Soyer Osman Kına’yı başarısından dolayı çeyrek altınla ödüllenrirken  “Güreş alt yapısında çok yetenekli gençlerimiz var, umarız Osman gibi yeni genç yetenekler Türk Güreşinde bizim çatımız altında adından söz ettirir.  Alınan bu güzel başarılardan dolayı antrenörlerimizi ve sporcu kardeşimi kutluyorum” dedi.

 

DSC_5148 DSC_5154 DSC_5157

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.