İşte tsunami felaketinin faturası

İzmir’de yıkıma neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremde, tsunaminin vurduğu Sığacık Mahallesi’nde hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Tsunamide 45 konut, 195 iş yeri, 54 araç zarar görürken, 17 teknenin battığı ve 34 teknenin de karaya oturduğu bildirildi.

İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen ve merkez üssü Seferihisar açıkları olarak açıklanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan tsunaminin faturası ağır oldu. Depremle sarsılan Seferihisar ilçesi Sığacık Mahallesi sakinleri, canlarını kurtarmak için panikle kendilerini evlerinden ve iş yerlerinden dışarı attı. Ancak depremin etkisiyle yaşanan tsunamiyi gören mahalle halkı, bu kez de yüksek yerlere kaçarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Tsunami nedeniyle mahalleyi yaklaşık 1,5 metre deniz suyu bastı. Evler ve iş yerleri sular altında kaldı, tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Tsunami sırasında limanda bağlı olan tekneler halatlarından kurtulup, açığa sürüklendi, bazıları da battı. Çok sayıda tekne de dalganın etkisiyle karaya oturdu. Kale arkasında park halinde bulunan araçlar da denize sürüklendi. İş yerlerindeki masa, sandalye gibi bağımsız eşyalar da denize sürüklendi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Seferihisar Kaymakamlığı, yaşanan afetin ardından Sığacık Ortaokulu bahçesine kriz merkezi kurdu. Burada vatandaşların talepleri alınıp, hasar tespit çalışması yapıldı. Kaymakam Naci Aktaş, mahalledeki hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtip, “Tsunami nedeniyle 45 konut, 195 iş yeri ve denize sürüklenen otomobillerle birlikte 54 araçta maddi hasar oluştu. Yapısal hasar tespit çalışmaları ise devam ediyor. 17 tekne battı, 34 tekne de karaya oturdu. Karaya oturan teknelerden 31’i kurtarılıp, denize indirildi. 17 batık tekneden 8’i denizden çıkarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Deniz Polisi ekipleri, kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca tsunami nedeniyle zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için nakdi yardımlar da başlatıldı” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi ekipleri Sığacık mahallesini kısa sürede eski haline getirdi. Belediye ekipleri düzenli olarak her öğün yemek servisi yapmaya devam etmekte.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.