İmar Ruhsatlarında Değişiklik

Termal Turizm Merkezi sınırları içerisinde kalan ve uygulaması tamamlanmış olan alanlarda Seferihisar Belediyesi tarafından yapı ruhsatı verilmeye başlanmıştır.

İlçemiz Doğanbey Termal Turizm Merkezi Tevsii Seferihisar Kesmine ait 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı 23.06.2011 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca onaylanmış ve bu plana istinaden hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları yapılıp 27.05.2014 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

Ancak bu süre zarfında 1/25000 ölçekli çevre düzeni planına Danıştay 6. dairesinin vermiş olduğu yürütmenin durdurulması kararına karşın Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün 30.12.2014 tarih 253991 sayılı yazı ile hukuk müşavirliği görüşü doğrultusunda Doğanbey ve Ürkmez sınırlarımızda Termal Turizm Merkezi planı içerisinde kalan alanlarda uygulamaya devam edilmesi yönünde görüş verilmiştir.

Bu kapsamda Termal Turizm Merkezi sınırları içerisinde kalan ve uygulaması tamamlanmış olan alanlarda Belediyemiz tarafından yapı ruhsatı verilmeye başlanmıştır.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi Seferihisar Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden öğrenebilirsiniz.

 

DSC_3902

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.