İlk namaz İzzet Gül Stadyumunda kılınacak

Cumhurbaşkanlığı, 29 Mayıs Cuma günü camilerin öğlen ve ikindi vakitlerinde sosyal mesafe ve belirli kurallar dahilinde camilerde namaz kılınacağını açıkladı.

Normalleşme planı kapsamında Cumhurbaşkanlığı camilerde cemaatle namaz kılmanın sosyal mesafe kurallarına uyularak 29 Mayıs tarihinde başlayacağını duyurdu. Buna göre 29 Mayıs tarihinden itibaren sadece öğlen ve ikindi namazları camilerde sosyal mesafe kuralı  ve herkesin kendi seccadesini kullanması koşulu ile kılınabilecek.

Seferihisar’da ilk Cuma namazı İzzet Gül Stadyumu’nda kılınacak.

29 Mayıs Cuma günü kılınacak Cuma namazı için Seferihisar Kaymakamlığı, Seferihisar Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliği ile yapılan ortaklaşa çalışmalar başladı.  Sosyal mesafe kuralına göre saflar arasında mesafe bırakılacak ve stadyum girişinde maskesiz olanlar Cuma namazına katılamayacak.

İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada ise;
Bu kapsamda aşağıdaki duyuru metninin 28 Mayıs 2020 Perşembe günü öğle, ikindi, akşam ve yatsı ezanından sonra, 29 Mayıs 2020 Cuma günü ise saat:10.00’da bütün camiler ve basın organlarında ilan edilmesi hususunda gereğini rica ederim. 

Duyuru Metni:
29 Mayıs 2020 tarihinde İzzet Gül Stadyumunda Cuma namazı kılınacaktır. Bu itibarla; vatandaşlarımızın stadyum ve açıklanan camilere gelirken, seccadelerini yanlarında getirmelerini, wc, abdesthane ve şadırvanlar kapalı olacağından abdestlerini evlerinde almalarını, maskelerini takmalarını, sosyal mesafeye dikkat etmelerini, camiye gelindiğinde görevlilerin rehberliğine riayet etmelerini, sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alanlar ile hastalık belirtileri bulunan vatandaşlarımızın namazlarını evde kılmalarını rica ederiz” 
 

Seferihisar İlçe Müftüsü Kemal BAL 

İşte stadyum dışında namaz kılınacak yerler

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.