İlçe Milli Eğitim Müdürüne İstifa Daveti

Türk Eğitim Sen İzmir 3. Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın  Seferihisar’da torpilli atamaya imza atan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi KOÇ’u istifaya davet etti.

İşte o açıklama;

Çankırı valisi Hamdi Bilge AKTAŞ,eş durumu tayini ile Mareşal Çakmak Ortaokulu’na gelen eşi Meral AKTAŞ’ı 24 saat sonra “okulda ahengi bozar”diye İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atamasını yaptırdı.
Konunun medyaya yansıması ve gelen tepkiler üzerine müdür yardımcılığından istifa edip yine aynı kurumdaki özel büro bölümünde görevlendirildi.
Bu görev için;
“Kimsenin istemediği,tercih edilmeyen bir bölümde görevlendirildim” diyerekte bu görevi hafifsediğini belli etmişti.

Bunun benzeri bir olayda daha geçen haftalarda Seferihisar Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşandı.
Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa KAYA’dan boşalan göreve;
Okul müdürlerine puan verilme döneminde Eğitim Bir Sen’li olmayan müdürlere verdiği sıfır puanlar ile Kul hakkı yemekle ünlü Çeşme Milli Eğitim Müdürü olan Ahmet Vehbi KOÇ atandı.

Çeşme Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi olan eşi Havva KOÇ’a yer açmak için Seferihisar Uluslarası Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bulunan İmam Hatip Ortaokulunu lise bölümünden ayırmak istedi.
Çabaları sonuç vermeyince bu sefer bu okuldaki müdür yardımcılığına gözünü diker.
Daha bir kaç ay önce boş olan bu kadroyu istememesine rağmen okul idaresinin talebi sonucu öğretmen B. P bu görevi kabul eder ve görevlendirilmesi yapılır.
Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bürosuna çağırıp görüştüğü B.P.okuluna döner dönmez istifa dilekçesini yazar.
Jet hızı ile bu göreve eşinin görevlendirmesini yaptırır.

Aynı müdür okul ziyaretlerinde Çankırı valisinin eşi için yaptırdığı atamayı,eşinin bu konu ile ilgili söylemlerinin ne kadar yanlış olduğunu ve çok kızdığını gerekli tepkinin verilmesi gerektiğini söylemiş ve sendikalar bu olaya tepki vermediler diye eleştirmişti. Halbuki sendikaların özellikle de Türk Eğitim Sen’in tepkisi sonucu olay basına yansıdı ve geri adım atıldı. Çankırı’da olduğu gibi Seferihisar’daki bu torpilli atamaya da tepkimizi koyuyoruz ilçe müdürünü istifaya davet ediyoruz. Beyler bu makamlar sizin babanızın çiftliği değil.

Adnan Sarısayın Türk Eğitim Sen İzmir 3. Nolu Şube Başkanı

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.