İki Taşınmaz İki İhaleyle Satıldı

Seferihisar Belediyesi’ne ait toplam dört parselden oluşan iki turizm alanı  toplam 26.6 Milyon TL’ye satıldı.

Seferihisar Belediye Meclisi’nden alınan yetkiyle iki ayrı ihalede gerçekleşen satışlarda muhammen beledi 4 Milyon Lira olarak belirlenen Sığacık Akkum Mevkii’nde bulunan 3015 ada 3 parsel 14 Bin 34 metrekare günübirlik turizm alanı 7,1 Milyon Lira karşılığında Şakir Ogün Tarhan Gayrimenkul Çözüm Ortaklığı firması tarafından satın alındı.

İkinci ihalede ise Sığacık Akkum Mevkii’nde 3026 ada 3 parsel, 3025 ada 1 parsel,3049 ada 1 parsel araziler toplam 15 Milyon 800 Bin muhammen bedelle satışa çıktı. İhaleye Ege Otel Turizm Otelcilik A.Ş. ve Neptün Turizm ve Tic. A.Ş. katıldı. Ege Otel Turizm Otelcilik A.Ş.’nin 17,1 Milyon Lirada çekildiği ihaleyi, 19,5 Milyon Liraya yükselen Neptün Turizm ve Tic. A.Ş. kazandı.

Satışların ardından konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, iki ayrı ihalede toplam dört parça turizm arazisinin satışını gerçekleştirdik. Bu satışlar SGK ve Mal Müdürlüğü’ne olan borçlarımızı kapatmamızı sağlayacak. Belediyelerin mallarıyla ilgili satışlardaki tavrımız net. Turizm arazilerinin satılarak turizm tesisi olarak kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Ama köylerden Bütünşehir yasasıyla belediyelere devrolan yerlerin satışını kesinlikle yapmama kararı aldık. Çünkü köylerin köklerinden gelen yerlerin satılmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.