Hıdrellez Geleneği Beyler’de Devam Ediyor

İZMİR'İN İLÇESİ SEFERİHİSAR BEYLER MAHALLESİNDE BİN YILLIK HIDRELLEZ GELENEĞİNE BU KEZ ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU'DA KATILDI. (İHA/İZMİR-İHA)

Seferihisar Beyler Mahallesi, bin yıllık Hıdrellez geleneğini sürdürüyor.

Her zaman olduğu gibi bayram havasında geçen geleneksel kutlama ile atalarından gelen geleneklerini de yaşatmayı sürdüren Beylerliler bu geleneklerden önemli birisi olan Hıdrellez’i mahalle halkı ve konukları ile her 6 Mayıs’ta tekrar yaşatıyor.

Yöresel kıyafetlerini giyerek şenlik alanında toplanan Beylerlilerden askere gidecek oğulları olanlar birer koyun bağışlıyor. Organizasyonu yürüten köy muhtarlığı tarafından kestirilen kurbanların etleri, köy halkından hanımlar tarafından pişiriliyor. Pişirilen etli nohut, kavurma, etli pilav gibi yemekler meydanda toplanan misafirlere askere gidecek gençler tarafından ikram ediliyor. Genç çiftler, nişanlılar, sevgililer meydana kurulan büyük salıncağa biniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belediye Meclis üyeleri, AKP, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi hareket Partisi ilçe başkanları ve daire amirlerinin katıldığı şenlikte yaklaşık 1000 kişi Hıdrellezi kutladı.  Şenlik sırasında Bakan Eroğlu ve Belediye Başkanı Tunç Soyer  çevre köylerde eğitim kurslarını bitiren köylülere arıcılık ve ormancılık sertifikaları dağıttı.

 

Köy Muhtarı Özgür Tekelioğlu, “Atalarımız, 6 Mayıs gününü, Hıdrellezi o yıl askere gidecek gençlere adak niteliğinde ikramlarla bayram olarak kutlarmış. Biz de bu geleneği bu yıl 25 tane oğlak ve koyun keserek yaşatıyoruz, şu an bugün burada Beyler’i ilk kez görenler bu şenliği ilk kez duyanlar var buradan çağrı yapmak istiyorum, her yıl 6 mayısta şenliğimize herkesi bekleriz. ” diye konuştu.

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.