Hayattan koparılan canlar adına geleceğe umut dikildi

İstanbul Sözleşmesinin Türkiye tarafından fes edilmesinin ardından Seferihisar CHP İlçe Örgütü tepki göstermek amacıyla günden güne artan kadın cinayetlerinde katledilen kadınlara ithafen ağaç dikme etkinliği düzenledi.


CHP İlçe Örgütü gün geçtikçe artan taciz, şiddet ve kadın cinayetlerinin son bulması için tepkilerini ağaç dikerek gösterdi. CHP İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, “Geçen yıl 21/26 Mart Orman Haftası’nda ormanlarımız geleceğe bırakılan en büyük mirastır diyerek ağaçlarımızı dikmiştik. Bu yıl “Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinin” yani İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece yarısı kararnamesi ile feshedildiği ülkemizde 2021 yılının ilk 82 gününde 84 kadının cinayete kurban gittiğini görüyoruz. Bizde CHP Seferihisar İlçe Başkanlığı olarak Orman Haftası nedeniyle ağaçlarımızı bu yıl kaybettiğimiz 84 kadının anısına dikerken, ormanımızı cinayete kurban gitmiş tüm kadınlara adıyoruz. İstanbul sözleşmesi geri gelsin ve kadın cinayetleri son bulsun diye mücadele etmeye devam edeceğimize söz veriyoruz.” dedi.


Seferihisar CHP İlçe Başkanı Senem Gürer Solak’ın 21/26 Mart Orman Haftasında düzenlediği etkinlikte 2021 yılının ilk 82 gününde 84 kadın cinayetinin anısına Kara ağaç, Ak ağaç, Akasya, İğde, Kurtbağrı ve Dut ağacı olmak üzere farklı türlerden 84 ağaç dikti.

Kadınlar Yaşasın Ormanı’nı oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Belediye Başkan Yardımcısı Yelda Celiloğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Serap Çınar, CHP Gençlik Kolları Başkanı Koray İpekten, CHP Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Haber▪ Sevcan Uğuz

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.