Görülmemiş sevgi, görülmemiş destek

CHP Adayı Tunç Soyer, öyle büyük bir destekle yürüdü ki; “Seferihisar’da herkes artık bu iş bitti” dedi.

Yerel seçimlere sayılı saatler kala CHP adayı Tunç Soyer, her geçen gün artan kalabalık ve coşkuyla rakipleri arasında fark yaratıyor. Seçim öncesi son yürüyüşü Turabiye Mahallesi’ne düzenleyen ve miting gerçekleştiren Soyer, binlerce kişinin yanı sıra çok önemli isimlerin de desteğini alması büyük ses getirdi.

KİMLER YOKTU Kİ YÜRÜYÜŞTE!
Seferihisar’ın paşası her Seferihisarlının kalbinde ayrı bir yeri olan Emekli Korgeneral Kamuran Orhon, Eski Belediye Başkanı Etem Çalış, CHP Eski İlçe Başkanları Hüseyin Güney, Osman Irmak gibi Seferihisar’a malolmuş ilçenin çınarları da, ilerleyen yaşlarına rağmen Tunç Soyer’le birlikte yürüdü. Turabiye Mahallesi’nde çınarları sahneye davet eden Soyer’e Kamuran Paşa’dan övgü dolu sözler geldi.

KAMURAN PAŞA; “SOYER’İ SİZE EMANET EDİYORUM
Sahnede konuşan Emekli Korgeneral Kamuran Orhon ilçe için büyük bir şans olduğunu düşündüğü Tunç Soyer için; “Öyle vizyon sahibi bir başkanımız var ki, Seferihisar’a daha çok büyük hizmetleri olacak, daha çok ismini duyuracak. Tunç Başkanı size emanet ediyor, desteğinizi bekliyorum” dedi. Eski Belediye Başkanı Etem Çalış’da sahnede vatandaşı selamladı ve büyük alkış aldı. Ayrıca bugünkü mitinge katılması planlanan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise yoğun seçim temposu nedeniyle mitinge yetişemedi. Balbay, yarın Saat 17.00’da ilçe merkezinde düzenlenecek final mitingine katılacak.

SEFERİHİSAR HERHANGİ BİR TAŞRA KASABASI DEĞİL
Mitingde 5 yıldır yaptıkları çalışmaları anlatan Tunç Soyer şunları söyledi; “Biz 5 yıl önce gördük ki Seferihisar hakettiği gibi yönetilmiyordu. Sahip olduğu zenginliklerle uyumlu yönetilmiyordu. Seferihisar bir dünya markası ve bütün dünya için bir cazibe merkezi olabilecekken herhangi bir taşra kasabası gibi yönetiliyordu. Seferihisar’ın gerçek değerini ortaya çıkarmak için öncelikle tanıtıma ağırlık verdik. Uluslararası, değerli bir marka olan Cittaslow ünvanını Türkiye’de kazanan ilk kent olduk ve diğer kentlere örnek olduk. Cittaslow bugün Türkiye’nin dört bir yanında seçim vaadi olarak kullanılıyor, Seferihisar gibi olma sözü veriliyor. Hatta AKP Büyükşehir Adayının seçim vaatleri arasında Cittaslow’u yaygınlaştırmak bulunuyor. İlk adımımız tanıtım oldu ve Seferihisar bir anda ulusal ve uluslararası medyanın odağı haline geldi. Gazetelerde, ana haber bültenlerinde, dergilerde, her yerde Seferihisar’dan bahsedilmeye başlandı. Seferihisar hakkında şarkılar yazıldı, belgeseller çekildi, kitaplar basıldı. Seferihisar’ın adı duyulunca ne oldu yatırımcılar gelmeye başladı.

YATIRIMCILAR TANITIM SAYESİNDE GELDİ
Tanıtım demek yatırım demek. Biz Seferihisar’ın tanıtımını yapınca yatırımcılar gelmeye başladı. Bu yüzden Euphoria oteli açıldı, bu yüzden Kazaklar geldi, Ankaralı, Antalyalı şirketler geldi, oteller yapıyorlar. Bu yüzden 5 yıl önce Atlantis’in sahibi olan Onur Air şirketi tanıtım eksikliği sonucu yarım bıraktığı otel inşaatına yatırımcı geldi ve Euphoria otelini açtı. Bu yüzden bu inşaatı yarım bırakan şirket sahibi olduğu Atlantis tatil köyünün kapasitesini iki katına çıkarıyor. Üniversite de gelecek, daha büyük yatırımlar da gelecek işte bu yüzden “Bu daha başlangıç” diyoruz.
BİZİM YATIRIMDAN ANLADIĞIMIZ PARKE TAŞ DEĞİL
Yatırım yatırım diyoruz ama bizim anladığımız yatırım ne demek onu anlatayım. Yapılan oteller, Doğanbey’de başlattığımız Jeotermal Kür Merkezi, Jeotermal sera, mandalina üretici birlikleri yatırımdır. Bizim yatırımdan anladığımız parke taş değildir iştir aştır. Seferihisarlılara iş sağlayacak, aşlarını büyütecek yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar sadece iş aş değil Seferihisar’ın toplam değerinin de büyümesi anlamına geliyor. Seferihisar’ın değerinin büyümesi ne demek toprağın, evlerin değerlenmesi demek. O yüzden Seferihisar daha çok yatırım çekiyor. Yatırım da mıknatıs gibi diğer yatırımları çekiyor. Bu yüzden biz daha çok inşaat ve işyeri ruhsatı vermeye başladık. 5 yıl önce senede 20-30 inşaat ruhsatı verirken şimdi senede 300-400 inşaat ruhsatı veriyoruz. Bine yakın yeni iş yeri açıldı. İşte bunlar yatırım. İş yaratan aş yaratan yatırımlar. Biz bazıları gibi devletin yaptığı, hayırseverlerin yaptığı yatırımları kendi yatırımımız diye meydanlarda bağırmıyoruz. Bunların yaptığı 2-3 yatırım onların da borçlarını ödemek bize nasip oldu.
KOMŞUMUZ AÇKEN TOK YATANLARDAN DEĞİLİZ
Seferihisar’ın yatırıma dönüşen değer artışından faydalanamayan, zor durumda olan vatandaşlarımız için de Seferikartı yaptık. İnsanların gururlarıyla oynamadan para yüklediğimiz Seferikartlarla hem ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımda bulunduk hem esnafımıza destek olduk. Çünkü biz komşusu açken tok yatanlardan değiliz.

BELKİ DE EN ÖNEMLİSİ “BARIŞ” GETİRDİK
Belki de en gurur duyduğumuz işlerden biri Seferihisar’a barış getirmek oldu. Her düğünde kavga edilen, insanların ötekileştiği bir yer olmaktan Seferihisar’ı kurtardık. Seferihisarlılar fuarı düzenledik toplumsal barışı sağladık. Seferihisar hepimizin daha çok gurur duyacağı bir kent haline geldi. İşimizle aşımızla birlikte bu gururu da büyüteceğiz. Seferihisarlı olmaktan daha çok gurur duyacağız. Bütün bunlarda beton olmadığı için, çivi olmadığı için bazıları tarafından anlaşılamıyor. Oysa asıl bu yatırımlar, attığımız bu sağlam temeller üzerinde Seferihisar’ın geleceği kurulacak.

SEFERİHİSAR GELİŞTİ, ARTIK AKP ADAYININ YÖNETEBİLECEĞİ BİR YER OLMAKTAN ÇIKTI
Şimdi sizlere bir soru sormak istiyorum 5 yıl önceki gibi bir adım bile ileri gitmeyen, gelişmeyen bir Seferihisar’da mı yaşamak istiyorsunuz yoksa gelişen, büyüyen yatırımların geldiği bir Seferihisar’da mı yaşamak istiyorsunuz? AKP adayına ise tek bir şey söylemek istiyorum artık Seferihisar senin yönetilebileceğin bir yer olmaktan çıktı! Sen insana dokunmayı sadece el öpmek, annelerim, teyzelerim, ablalarım demek sanıyorsun ama insana böyle dokunulur. Bunun için Seferihisar öyle bir dokunmayı değil böyle bir dokunmayı bekliyor.

pubg uc

1 Yorum

  1. Sevgi ve sevginin kutsal ışığı senin ve sevdiklerinin üzerine olsun sevgili Tunç Soyer… Hiç şüphe yok ki seni çok seviyoruz… Bizler için yaptığın ve yapacağın her şey için minnettarız… Bir ışık savaşçısı olarak yaptığın mücadelen ile gururlanıyor, bu sürecin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz… Sevgi ve ışıkla….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.