Gerçek Karakılçık ekmeği nasıl olmalı

Seferihisar’da kaybolmaya yüz tutmuş olan Karakılçık tohumunu bulup çoğaltan ve taş değirmende öğüterek adına “Ata Ekmeği” denen ekmeği üreten ilçemizde yakın zamanda her yerde Karakılçık Ekmek satışına başlandı.

İlçemizde gözde durumda ve müşterisi bir hayli çok olan Karakılçık Ekmeği unlu mamuller ve market alışverişi yapılan neredeyse her dükkanda bulunabilmekte.

Seferihisar’da vatandaşların ortak sorusu olan hangisi gerçek Karakılçık ekmeği sorusuna cevap verebilmek adına, Ulamış mahallesinde yıllardır Karakılçık ekmek üreten Mehmet Özdem Kordi yaptığı açıklamada, “Karakılçık ekmeği katkısızdır, katkısız olduğu için ekmek sert olur ve fazla kabarmaz, ekmeğin gramajı fırın ekmeğiyle aynıdır fakat katkı maddesi kullanılmadığı için ebat olarak fırın ekmeğinden daha küçüktür.  Ekmeğin yapılışında saf kepek olmasına dikkat edilmelidir. Karakılçık ekmeği buğday kokusunu taşımalıdır ve piyasa fiyatı 15 TL civarında olmalıdır.”

Her yerde Karakılçık ekmek adında ekmek satılıyor

Bu konuda çok şikayet aldığını vatandaşların gerçekten saf ekmeğe ulaşma konusunda sıkıntı çektiğini söyleyen Mehmet Özdem Kordi , Seferihisar Belediyesi tarafından üretilen unu kullandığını belirterek   “Karakılçık ekmeğinin Seferihisar Belediyesi Seferi Bakkalı ve Ulamış mahallesi başta olmak üzere iki yerde satışı yapılmaktadır” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.