Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Orhanlı’ya geliyor

Orhanlı halkının JES’lere karşı olan mücadelesine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu Başkanı olan Ali Öztunç’tan destek geldi.

Orhanlı Mahallesinde kurulması planlanan Jeotermal Elektrik Santrali (JES) için vatandaşlar geçtiğimiz ay eylem yaparak protesto etti. JES kurulacak alanda jandarma ekipleri ile karşı karşıya gelerek tepki gösterdiler, yolu kapattılar. JES istemediklerini belirten Orhanlı halkı ‘’Biz buradaki tarlalarımızdan geçiniyor ve ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz. Biz burada jeotermal istemiyoruz. Yetkilileri köyümüze davet ediyoruz. Gelip sorunlarımızı, derdimizi dinlesinler” açıklamaları ile gündemdeydi. Bu süreçte Seferihisar Belediyesi, Jeotermal Elektirik Santrali kurmak için bölgedeki hazine ve tarım arazileri üzerine inşa edilen kaçak yapı ve konteynerlerı kaldırarak Orhanlı vatandaşının mücadelesine destek oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu Başkanı olan Ali Öztunç’ta, Orhanlı halkının JES direnişine destek olmak adına Seferihisar’a geleceğini duyurdu. CHP’den destek gelmesi, Orhanlı halkını sevindirdi.

22.01.2021 Cuma günü saat 17.15’de  Orhanlı Köyü’nde köy halkı ile birlikte Öztunç söyleşi yapacak.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.