Genç Şefler ‘‘DONDURM-OT’’a Tam Not Verdi!

Ege’nin şifalı otlarının görücüye çıktığı Alaçatı Ot Festivalini tatlandıran Kecheese’in yüzde yüz keçi sütünden yapılan otlu dondurmaları, Afyon Kocatepe Üniversitesi Aşçılık Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinden tam not aldı.

 

Ege otları ve keçi sütünün şifası, dondurma lezzetinde buluştu. Keçi sütü ve ürünleriyle ön plana çıkan Kecheese’in, 6. Alaçatı Ot Festivali için yaptığı özel çalışmayla ortaya çıkan; Radika, arapsaçı, enginar ve şevket-i bostan başta olmak üzere 11 çeşit otlu dondurma, bu hafta sonu Çeşme’de yapılacak özel tadımlarla damakları şenlendirdi.

 

Düzenledikleri teknik gezi kapsamında Alaçatı Ot Festivaline gelen Afyon Kocatepe Üniversitesi Aşçılık Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Anadolu’nun binlerce yıllık şifa iksiri keçi sütü ile Ege otlarının eşsiz lezzetini dondurma formunda birleştiren Kecheese’in yeni ürünlerine hayran kaldı.

IMG_0843

Festivalin öne çıkan otlarından Ebegümeci ve anasonlu dondurmanın aromalarıyla eşsiz bir lezzet oluşturduğunu söyleyen Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, keçi sütünün yer aldığı her tarifte fark yarattığını, kendilerinin de keçi sütü ve ürünleri özel tariflerinde sıkça kullandıklarını belirtti.

 

Kuzu eti ile pişirildiğinde nefasetinin zirvesine çıkan Şevket-i Bostan’dan yapılan dondurmayla beklentilerinin üzerinde bir lezzet tattığını ifade eden Öğretim Görevlisi Tansu Çelik, Türk mutfağının büyük bir hazine olduğunu kaydederek, keçi sütü ve etinin geleneksel tariflerimizde büyük bir yeri olduğunu vurguladı. Öğrencilerinin geçen yıl İstanbul’da düzenlenen 5. Uluslararası Mutfak günlerinde sosunu keçi sütünden yaptıkları Hünkar Beğendi ile 1. oldukları hatırlatan Tansu Çelik, saf keçi sütü ve Ege otlarından yapılan dondurmalarının büyük rağbet göreceğine inandığını söyledi.

 

IMG_0846 IMG_0857 IMG_0863 IMG_0867

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.