Fırtına Uyarısı

Hali hazırda kuvvetli esen keşişleme, yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini daha da artırıp ilimiz genelinde fırtına boyutuna çıkacak. Rüzgarın hızı ani hamleleriyle 80 km’ye kadar çıkacak. Ancak rüzgar bununla yetinmeyecek ve yarın akşam ile gece saatlerinde yağış hattı öncesi ve yağış hattı geçişi sırasında daha da kuvvetlenecek. Rüzgarın hızı yarın akşam ve gece saatlerinde ani hamleleriyle 100 km’ye kadar çıkabileceğinden çatı uçması ile ağaç ve direk devrilmesi riski var. Seracılıkla uğraşanlar ve balıkçılar çok dikkatli olmalıdır. Yarın balkonunuzda bulunan cisimleri içeri almanızda fayda var. Fırtına Çarşamba sabaha karşı etkisini azalatacak.

AŞIRI YAĞMUR UYARISI⚠

Yarın öğleden sonra ilimizin batı kıyılarında öncü yağışlar başlayacak. Yerel yağışlar yarın akşam saatlerinde etkisini ve sıklığını giderek artıracak. Yağışlar gece yarısına doğru etkisini giderek artıracak. Yağışlar özellikle yarın gece saatlerinde ilimiz genelinde aşırı olacağından ani sel, su baskını ve taşkın riski var. Dükkan sahipleri ile zemin ve dere yataklarına yakın yerde oturanlar dikkatli olmalıdır. Yağışlar özellikle Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen, Güzelbahçe, Seferihisar, Menderes ve merkez ilçelerimizin tamamında ciddi olumsuzluklara yol açabilir. Ayrıca yağışlara gökgürültüsü de eşlik edeceğinden yıldırım düşmesi riski var. İlimizin özellikle merkez ve sahil ilçelerinde iri dolu yağışı riski de var. Ayrıca yarın akşam saatlerinde Dikili, Aliağa, Foça, Karaburun ve Çeşme açıklarında hortum riski de var. Balıkçıları yine uyaralım. Yağışlar Çarşamba sabaha karşı hafifleyecek ama yerel yağışlar Çarşamba gün boyu devam edecek.

Bir uyarı da Edremit Körfezi kıyıları için yapalım. Yağışlar yarın akşam saatlerinde ve gece yarısı Ayvalık, Gömeç, Buhraniye, Havran ve Edremit’te aşırı olacak. Bu ilçelerde yaşayan takipçilerimiz çok dikkatli olmalıdır. Zira bu bölgede Çarşamba sabahına kadar metrekareye 150 mm’ye yakın yağış düşebilir. Ayrıca burda da keşişleme fırtına boyutunda esecek.

Bu uyarıları paylaşmanızı önemle rica ederiz.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.