Filistin Katliamına “Son” Eylemi

Seferihisarlılar, Kent Konseyi öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulmün son bulması istendi.

18 Mayıs Cuma günü düzenlenen basın açıklamasına Seferihisar Kent Konseyi, Seferihisar Belediyesi çalışanları, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Halkların Demokratik Partisi ilçe yönetimleri, saadet partisi, Eğitim Sen, Tüm Bel Sen, Eğitim İş, Emekli Sen ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Basın açıklaması Kent Konseyi Başkanı Ekrem Gün tarafından yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son Filistin katliamı, yurtlarını taş ve sopalarla savunmak telaşındaki silahsız Filistin halkına karşı, gerçek mermiler ve füzelerle saldıran İsrail devletinin sahnelediği yeni bir vicdansızlıktır. 70’e yakın masum insanın ölümü ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan, bu son olay, emperyalizm ve onun orta doğu siyasetinin bir parçasıdır. Filistin halkına yönelik 100 yıldır devam eden, zulmün ve soy kırımın bir devamıdır. Dünya sömürü düzeninin başını çeken Amerika Birleşik Devletleri, kendisine başkan olarak seçtiği Trump ile uygarlıktan ve insani değerlerden ne kadar uzaklaştığını bütün dünyaya açık açık göstermektedir. Diğer yandan; ne acıdır ki, İsrail devletini kuranlar daha 70 yıl kadar önce Avrupa’nın ortasında Nazi faşistlerinin soykırımına uğramış oldukları halde, bugün bir benzerini daha, mazlum bir halk olan Filistin halkına karşı yapmaktadır. Filistin halkı şahsında, dünyanın neresinde olursa olsun; İnsanlığa karşı yapılmış bu saldırıları, Seferihisar’dan var gücümüzle haykırarak lanetliyoruz.

Kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

 

pubg uc

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.