Erzurumlulardan Başkan Soyer’e Teşekkür

 

Sakin Şehir Seferihisar, Kardeş Yavaş Şehir Tortum/Uzundere için seferberlik başlattı. Ege Erzurumlular Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Başkanları Muzaffer Okumuş ile Yavaş Şehir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti.

Ege Erzurumlular Dernekleri Federasyonundan Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Okumuş, Halim Bütün, Haşim Işık, Harun Cici, Eşref Ertaş, Cemal Kalkan, Okan Sağıroğlu, Zekai Kılıç, Oktay Sağıroğlu, Ünal Bulut, Gökmen Aykan ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret ederek, Yavaş Şehir Uzundere için gösterdikleri çaba için teşekkür plaketi sundular. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı konuşmada “eğer bu dünyada cennet var ise, işte o cennet Uzundere’dir diye konuşarak binlerce yıldan beri oluşan bu doğa harikasının çok kısa süreli HES projelerine kurban edilmemesi gerektiğini, özellikle Erzurumluların bu konunun arkasında durarak, Yavaş Şehir seçilen Uzundere’ye mutlaka sahip çıkılması gerektiğini, elbirliğiyle bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını, bu konuda Ege Federasyonunun güçlü ilişkilerini seferber etmesinin uygun olacağını dile getirdi. 2 Mayıs 2016 da Sakin Şehir unvanını ve bayrağını teslim etmek üzere Uzundere’ye götüreceğini söyleyen Tunç Soyer bundan büyük onur duyduklarını belirtti.

Söz alan Harun Cici, özellikle Uzundereli olan Prof. Dr. Faris Karahan’ın özverili çalışmalarıyla ve Uzundere’nin sayın Başkan Tunç Soyer’in katkılarıyla yavaş şehir seçildiğini ve bu projelerin EXPO-2016 Antalya “Erzurum Bahçesi” sayesinde bütün dünyaca bilinirliğinin artıracağını kurum ve kuruluşları bu konuda Seferihisar Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer gibi desteklemeye davet etti. Üç yıldır zaten Köye Dönüş projesiyle diğer adıyla sılai rahim / akraba turizminin hem doğaya hem de bu kadim topraklara önemli katkılar sağlayacağını, birçok zenginliği bünyesinde toplayan Erzurum’un bu konuda diğer illerden daha şanslı bir kent kimliğine büründüğünü sözlerine ekledi.

soyer1 soyer3 soyer4

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.