Enginara Testere Vuruldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde üreticiyi desteklemek için gönüllüler, işçiler, bölge tarımsal kalkınma kooperatifleri ve sendika üyeleriyle Seferihisar’da enginar hasadı gerçekleştirdi.

Koronavirüs salgınının olumsuz etkilerine karşı çiftçiyi desteklemeyi sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticinin ürünü tarlada kalmasın diye hasat desteği vermeye devam ediyor.

Seferihisar’daki enginar üreticilerinin de sesini duyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gönüllüler, bölge tarımsal kalkınma kooperatifleri, bölge halkı ve sendika üyeleriyle beraber enginar hasadına gitti.

Hasat etkinliğinde konuşan Başkan Soyer, “Tüccar düşük fiyat verdiği için enginar tarlada kalacak diye endişemiz vardı. Gönüllüleri ve yurttaşları davet ettik. Gönüllüler ve DİSK çalışanlarıyla beraber şimdi enginar hasadına katılıyoruz. Daha önce yine gönüllü arkadaşlarımızla beraber bakla, bezelye ve kiraz hasadına gitmiştik. Üniversiteli öğrencilerin üreticiye destek olacakları yeni bir model ortaya çıkacağını düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinde bu tabloların ortaya çıkmasını diliyorum. Gençler üreticilere destek olsunlar ki üreticimiz üretmeye devam etsin, toprağına, ürününe sahip çıksın. Bu bereketli topraklara bu yakışır” dedi.

“Seferihisar İzmir’de tarımsal kalkınmanın modeli”

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Dünya Çiftçiler Günü’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le çok kıymetli bir etkinliğe katıldık. Düzce Mahallemizin büyük bir kısmını kaplayan enginar tarlalarında hasat gerçekleştirdik. Koronavirüs süreci ile tarlalarını ekip biçemeyen çiftçi kardeşlerimiz için Tunç Soyer gönüllüler, bölge tarımsal kalkınma kooperatifleri, bölge halkı ve sendika üyeleriyle birlikte onlar için enginar hasadı yaptık. Seferihisar İzmir’de tarımsal kalkınmanın modeli haline geldi. Yerelde kalkınmanın temel taşı çiftçilerimizdir. Buradan Türkiye’ye tarımsal kalkınmada örnek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Enginar hasadına Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile eşi Fatma Yetişkin, Seferihisar CHP İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Yelda Celiloğlu ve Nuriye Hepterlikçi, İzmir Köy-Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Yerel Hizmetler Şube Müdürü Gürhan Özata, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, Ulamış Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Eyüp Kalaycı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Girginer ile Berkan Parlak da katıldı.
Hasat yapılan enginar bahçesinin sahibi Himmet Yaşar, bu destek için çok mutlu olduğunu söyledi.

Seferihisar’da tarlada enginar kalmayacak


Seferihisar’da tarlada enginar kalmayacak

Seferihisar’da tarlada enginar kalmayacak

Seferihisar’da tarlada enginar kalmayacak

Seferihisar’da tarlada enginar kalmayacak

Seferihisar’da tarlada enginar kalmayacak
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.