Engelliler Eğitim ve Sosyal Yaşam Kampüsü Yapımı Başladı

Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Engelsiz Yaşam ve Çevre Derneği, Özel Can Arkadaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ortaklaşa protokolüyle hayata geçirilecek “Engelliler Eğitim ve Sosyal Yaşam Kampüsü”nün temeli düzenlenen törenle atıldı.

26 Temmuz Çarşamba günü Turabiye Mahallesi 31/4 Sokak (Necat Hepkon Devlet Hastanesi yanı) adresinde yapımı başlayan tesis 21 derslik ve 4 atölyeden oluşacak. Engellilerin mesleki eğitimi ve sosyalleşmesi hedefiyle kurulacak tesisin içerisinde iş, mutfak, sanat ve müzik atölyeleri olacak. Eğitim tesisinde zihinsel ve bedensel engellilerin bireysel ve grup eğitimlerinin yanı sıra mesleki becerilerini geliştirecek eğitim uygulamalarına da yer verilecek. Ayrıca tesiste engellilerin spor aktiviteleri için spor salonu ve Hippoterapi (Atla terapi) alanı olacak. Projenin tamamlanmasının ardından yapılacak Down Kafe’yle, engellilerle halkın kaynaşacağı bir sosyal alan da hayata geçirilecek.

Tesisin açılışında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi:  “Değerli misafirler burada çok güzel bir hikaye başlayacak. Uzun zamandır heyecanını taşıdığımız ve bugün bunun ilk adımını attığımız proje nedeniyle heyecanlı ve mutluyuz. Kısa sürede bu inşaat tamamlanacak ve ondan sonra yepyeni bir imkan yaratılmış olacak. Ben şimdiden burada çalışacak kardeşlerimize ve  Deniz kardeşime kolaylıklar diliyorum. Seferihisar artık yeniliklere açık ve büyük eksikliği olan konularda çok büyük adımlar atabilen bir kent haline geldi. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel projenin Türkiye’ye de örnek bir model olacağını düşünüyorum.

Tesisin 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.