En Son Alınan Numuneler Temiz Çıktı

Akarca sahilinde Mavi Bayrak çalışmaları kapsamında İztur-Sertur Halk Plajı (Akarca Dere Ağzı Numune Noktası) ve Akarca Halk Plajından (Akarca Plajı Numune Noktası) alınan 19/06/2018 tarihli numune sonuçları limit değerlerin çok üzerinde olması sebebiyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen resmi yazı doğrultusunda 03/07/2018 tarihinde alanda yüzme ve rekreasyon amacıyla denizin kullanılmasının halk sağlığı açısından uygun olmadığı tarafımızdan duyurulmuştur.

19/06/2018 tarihinde oluşan deniz kirliliği ile ilgili kapsamlı çalışmalar yürütülmekte, ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli bilgi akışı sağlanmaktadır. 05/07/2018 tarihinde Belediyemiz tarafından yapılan araştırma kapsamında bahse konu sahil şeridi üzerinde bulunan işletme ve sitelerde; Teos Ormancı, Tahsin Ar Tatil Köyü, Atıl Ar Tatil Köyü, Bongo Beach, Sahil Beach Mali Beach, Albatros Cafe Lebedos Otel isimli işletmelerin kanalizasyon bağlantılarının olduğu, Teos Villaları, Güneşköy, Bilim kent, Mavi Teos, İz-tur, Ser-Tur Sitelerinin arıtma sistemlerinin mevcut olduğu, Özcan Restoran ve Bankacılar Sitesinin fosseptik çukuru olduğu ve düzenli olarak çektirildiği tespit edilmiştir. Sahil şeridi üzerinde bulunan işletme ve siteler tarafından oluşan gözle görülebilir deniz kirliliği atıklarına rastlanmamıştır.

Belediye talebiyle 26/06/2018 tarihinde İztur-Sertur Sitesi Önü Halk Plajı ve Akarca Halk Plajlarından deniz suyu numuneleri Seferihisar Halk Sağlığı yetkilileri tarafından alınarak analize gönderilmiştir ve analiz sonuçları limit değerlerin altında olumlu sonuçlanmıştır. Halk Sağlığı yetkilileri tarafından 02/07/2018 takip amaçlı alınan ek numuneler ve 03/07/2018 düzenli numune sonuçları da limit değerlerin altında olumlu sonuçlanmıştır. 03/07/2018 düzenli numune sonuçları yuzme.saglik.gov.tr adresinden yayınlanmıştır.

Bu kapsamda Halk Sağlığı yetkilileri tedbir amaçlı üç günde bir numune alınmaya devam edildiğini, mevzuat kapsamında yeterli sayıda (en az 3) olumlu numune sonucu alındıktan sonra yüzme ve rekreasyon amacıyla denizin kullanılmasının uygun olduğu bilgisinin yine resmi yollarla tarafımıza bildirileceğini belirtmiştir.

 İztur Sertur Halk Plajı
Tarih F.K.

F.S.

26/06/2018 8 51
02/07/2018 41 0

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.