Emlakçılara zorunlu belgede ilk sertifikalar verildi

Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu hale geldiği emlakçılıkta, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İESOB) düzenlediği sınavları geçenler sertifikalarına kavuştu.

Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rüştü Çelikgil ile Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Afacan, İzmir Birliği tarafından düzenlenen MYK sınavlarını sürdüreceklerini söyledi.

5 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik, taşınmaz ticareti hakkındaki usul ve esasları düzenliyor. 5444 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nun, yeterlilik belgesini zorunlu hale getirdiğini kaydeden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Amaç emlak mesleğinin eğitimini almış, nitelikli ve sorumlu kişilerce emlakçilik mesleğinin yapılması. Her işin ehli tarafından yapılması, mesleki tecrübe ve bilgiyi birleştiren esnaf sanatkarlar tarafından icra edilmesi en doğrusu. Bu şekilde hem tüketiciye güvenli ve kaliteli hizmetler sunulacak, hem de mesleklerin çıtası yükselecek’ dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.