Satılan ipotekli konut sayısının 5 kat arttığını belirten sektör temsilcileri “Alıcılar, 3 aylık süre içinde kuzeyde Çiğli-Menemen; güneyde ise Seferihisar’a yönelmeli” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre 2018 yılı Eylül ayında İzmir’de 6 bin 207 olan konut satışı, 2019 yılı Eylül ayında yüzde 42 oranında artarak 8 bin 830 oldu. Yapılan satışlar içinde en fazla ilgiyi Buca gördü. 2019 Eylül ayında Buca’da 1313 konut satılırken, Buca’yı sırasıyla 906 konutla Karşıyaka, 682 konutla Torbalı izledi. Gözde Grubu Yön. Kur. Bşk. Op. Dr. Kenan Kah “İzmir’de Eylül ayında satılan 8 bin 830 konut yaklaşık 3 milyar liralık bir sıcak para akışını sağladı. Tavsiyem; ev almak isteyen kişiler çok iyi analiz edip, 3 ay içerisinde karar versinler. Bu saatten sonra da fiyatların düşeceğini sanmasınlar. Tersine hızla yükselecek bir döneme giriyoruz.” dedi.

Emlak İçin Tek Adres Seferihisar Olmalı

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer ise “Vatandaşlarımız önümüzdeki 3-4 aylık süreyi iyi değerlendirmeli ve faizlerin daha fazla düşmeyeceğini de göz önüne alarak alım yapmalı. Bu alımlar kısa bir sürede yüksek getiriye ulaşacak. Yatırım bölgesi anlamında ise kuzey aksında Menemen’e doğru büyüyen İzmir; Güney aksında ise Seferihisar’a doğru ilerliyor. Seferihisar’da yakın bir zamanda çeşitli alanların imara açılacak olması, bölgedeki konutların da değerini birden yükseltecektir. Yatırımcılar Seferihisar’ı da mutlaka portföylerinde değerlendirmeli” diye konuştu.

 First Class Trust Union Yön. Kur. Bşk Gülçin Okay da “özellikle Mart-Nisan gibi yeni yapılan inşaatların maliyetleri yüzde 23 ila 30 oranında artacak; bu da fiyatlara yansıyacak. Özetle alım yapmak isteyenler önünüzdeki 6 aylık süreyi iyi değerlendirmeli ifadelerini kullandı.

Ege Telgraf gazetesi

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.