Ekşi’ye Bakarım Ben

Bilmediğim bir konuyu araştırmak istediğimde, örneğin gösterime yeni girmiş bir film, herhangi bir olay ya da herhangi bir tartışma programında fikirlerini ilgi çekici bulduğum fakat tanımadığım biri hakkında bilgi almak istediğimde Ekşisözlük’e bakarım ben. Çünkü bilirim, memleketteki her türden ve görüşten insan vardır Ekşi’de. En koyu milliyetçisi de oradadır, bölücü fikirleri olanda. Sağcısı, solcusu, Fenerlisi, Cimbomlusu, CHP’lisi, AKP’lisi, hepsi oradadır.. Atatürk’e tapan da küfreden de kendini orada ifade etmektedir. Türkiye’nin ortalaması, genel fikir yapısı Ekşi’dir. Herhangi bir konuda objektif fikir almak istediğimde, Türkiye insanının ortalama düşüncesi nedir diye merak ettiğim ne varsa eksisozluk.com ‘a  bakarım ben.

Bu sebeple, yerel seçimler de yaklaşırken, Seferihisar’da sürekli yaşamamızdan mütevellit, “Bizim göremediğimiz neler var, acaba dışardakiler memleketimizi nasıl görüyor, mevcut yönetimi başarılı buluyor mu, başkan adaylarını nasıl değerlendiriyorlar, tanıtım hamlesi başarılı olmuş mu, Sığacık’ı kaç kişi öğrenmiş?” soruları zihnimi meşgul ettiğinden; yine Ekşi’ye başvurdum:

“İzmir’in kare bulmacalarda sikca gecen ilçesi.” diye başlayan ilk entry(yorum?)  14 Temmuz 2001 tarihinde girilmiş Seferihisar başlığının altına, 29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimlere kadarki 8 yılda toplam 38 tane girdi yapılmış. Son yerel seçimlerden bu yana geçen yaklaşık 5 yılda ise 54 adet yeni girdi yapılmış ve sayı 12 Aralık 2013 tarihindeki son girişle beraber 92’ye ulaşmış. Aynı zaman aralıklarında Sığacık hakkında girilen yorum sayısı ise, ilk 8 yılda 12 iken takip eden 5 yılda 32 artışla 44’e ulaşmış. Bu yorumların hepsini buraya taşıyamayacağımdan dolayı, memleketimiz hakkındaki yorumları www.eksisozluk.com adresine girip görmenizi tavsiye ederim. Yapılan yorumlarda da genellikle olumlu şeyler yazıldığından Tunç Soyer yönetiminin tanıtımda gerçekten başarılı olduğunu rakamlar ortaya koyuyor. Sonra, mevcut başkan adayları hakkında Ekşisözlük ahalisi ne düşünüyor diye merak ettiğimde karşıma çıkan sonuç; Tunç Soyer hakkında sonuncusu 23 Aralık 2013 tarihinde yazılmış neredeyse tamamı olumlu toplam 27 yorum vardı. Diğer aday Hamit Nişancı hakkında ise girilmiş herhangi bir yorum yoktu henüz… Yukarıdaki veriler ışığında, seçildiği iki seçim döneminde rakibi Ethem Çalış’a nazaran Seferihisar gençliğinin büyük desteğini alan Hamit Nişancı’nın, kaybettiği seçimden bu yana geçtiğimiz 5 yılda gençliğin nabzını tutmaktan uzak kaldığını, bunun da oldukça göç alan ve genç nüfusundaki artışın hepimizin farkında olduğu ilçemizde yaklaşan seçimler öncesinde kendisine oldukça dezavantaja yol açacağını değerlendirmekteyim.

İnternet kullanma alışkanlığı fazla olmayan okuyucular bir internet sitesine neden bu kadar önem verdiğimi ilk başta anlamlandıramayabilirler. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri olduğunu, “Kutsal bilgi kaynağı” sözünü şiar edinmiş, en yoğun genç kullanım oranına sahip, eğitim seviyesi en yüksek kitlenin kullandığı, her fikre açık bir nevi serbest kürsü olduğunu bilen herkesin ise bana hak vereceğini düşünüyorum. Çağımızın medyası, fikir paylaşım platformu ve ansiklopedisi, internetin merkez üssü Google’a baktığımızda, 161.000(Yüzaltmışbirbin) Tunç Soyer cevabına karşılık sadece 28.300(Yirmisekizbinüçyüz) Hamit Nişancı sonucunu alabiliyoruz. Tunç Soyer’in son derece başarılı bir tasarıma sahip kişisel internet sitesi mevcutken, Hamit Nişancı’nın kullanımda olan herhangi bir internet sitesi bulunmaması ayrı bir handikap tabi.  Bu da Tunç Soyer’in 21. Yüzyılın en önemli olgusu olan internet çağını yakalamakta rakibinin ne kadar önünde olduğunu gösteriyor.

Tabi internete benim yüklediğim anlamı ve değeri yüklemeyecek kişiler ve eleştirileri olacaktır fakat onlar da bu eleştirilerinde samimilerse eğer, eleştirilerini internet ortamında değil de sadece yazılı basında ve konuşarak belirtmelerinin kendi tutarlılıkları açısından yerinde olacağını düşünüyorum 😉

 

 

tolkien

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.