Ekinezya Seferihisar’da mahsul verdi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın %77 hibesi ile temin edilen 60 bin adet ekinezya fidesi, Düzce Mahallesinden 10 üreticiye 10 dekarlık alanda dikilmesi için 2 Nisan tarihinde dağıtılmış ve dikimi İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen’in de katılımıyla gerçekleşmişti.

Düzce Mahallesinde ilk hasat yapıldı

Üreticilerle birlikte ürünün gelişimini yerinde inceleyen ve üretimle ilgili bilgiler alan Mustafa Özen “Geçen yıl bölgede dağıtımını gerçekleştirdiğimiz ve üreticilerimizle beraber dikimini yaptığımız ekinezyaların hasadı için Seferihisar’ın Düzce Mahallesindeyiz. Bugün üreticilerimizle beraber hem ekinezyanın yerinde seyrini, büyümesini, gelişmesini inceledik hem de hasadını yaptık. Hedefimiz ekinezyanın bu bölgede yaygınlaşmasını sağlamak. Üreticilerimizden üretimden mutlu olduklarını, pazardan gayet güzel dönüşler aldıklarını duyduk. Bitkinin gelişimi de gayet güzel. İnşallah amacımıza ulaşırız ve daha çok üreticimizle Seferihisar’ı tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinde önemli bir merkez haline getiririz. Öncelikli olarak bölgede daha sonra ilçemizde daha sonra da ilimizin uygun yerlerinde ekinezya bitkisinin geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ben üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Ekinezya Nedir

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.