Eğitimden Başka Çaremiz Yok

Seferihisar Belediyesi ve Yeni Nesil Köy Enstitüleri (YKKED) ortaklığıyla “Laik Demokratik, Bilimsel Eğitim” konulu panel düzenlendi.

8 Ekim Cumartesi günü Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde, Köy Enstitülerinin geçmişini anlatan resim sergisi de açıldı. Panelin açılış konuşmaları Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve YKKED Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş tarafından yapıldı.

Moderatörlüğünü CHP PM Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız’ın üstlendiği panelde, konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Necla Kurul, Yazar Orhan Bursalı ve YKKED Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, değerli konuşmacıları Seferihisar’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Eğitim meselesinde ne kadar çok kafa yorsak, çalışsak azdır. Başka çaremiz yok. Zannediyoruz ki bir sihirli değnekle birileri dokunacak, bu vatanı kurtaracak ve bir şeyler değişmeye başlayacak. Hayır, öyle bir şey olmayacak. Çocuklarımızı anasınıfından başlayarak iyi eğiteceğiz ve onlarla beraber bazı şeyleri değiştirmeye çalışacağız. Dolayısıyla eğitimden başka çaremiz yok. Eğitimi en çağdaş şekilde yapmak zorundayız. Çok okumalı, çok düşünmeli, bilgimizi paylaşmalıyız. Bu konuda ciddi çalışmaları olan, emek veren, yol gösterecek tüm katılımcılarımıza hoş geldiniz diyerek sözü onlara bırakıyorum” dedi.

Ardından 20’şer dakikalık süreyle sunumlar gerçekleştiren konuşmacılar, Türkiye’deki eğitimin geldiği nokta, ülke gündemi, eğitimde yapılması gereken reformlar gibi konularda fikirlerini aktardı.

Panel izleyicilerle karşılıklı olarak yapılan soru cevap bölümüyle tamamlandı.

Köy Enstitüleri:

Köy Enstitüleri, ilkokul öğretmeni yetiştirmek üzere 17 Nisan 1940 tarihli ve 3803 sayılı yasa ile açılmış okullardır. Tamamen Türkiye’ye özgü olan bu eğitim projesini 28 Aralık 1938 tarihinde milli eğitim bakanı olan Hasan Âli Yücel tarafından bizzat yönetilmiştir. Köy Enstitüleri 1954 yılında öğretmen okullarına dönüştürülerek kapatılmıştır.

 

1 2 3 4

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.