Ege Rallisi Seferihisar’da başladı

Türkiye Ralli Şampiyonasının açılış yarışı olan Ege Rallisi bu sene 29. Yarışla Seferihisar’da başladı.

Obel Cıvata 29. Ege Rallisi “Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye Historic Ralli Şampiyonası, Zafer Vatansever Ralli Kupası” olmak üzere bu sene 3 şampiyonaya ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl Obel Cıvata 29. Ege Rallisi; T.C. İzmir Valiliği, T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi, T.C. Seferihisar Belediyesi, T.C. Seferihisar Kaymakamlığı, T.C. Menderes Belediyesi ve T.C. Menderes Kaymakamlığı olmak üzere organizasyona destek veren kamusal kurumların yanı sıra; Obel Cıvata’nın İsim Sponsorluğu, DAP Yapı’ nın Seyirci Özel Etabı Sponsorluğu, Euphoria Aegean Resort & Spa’ nın Konaklama Sponsorluğu, Spor Toto, Redbull, Akdoruk Su firmalarının Co-sponsorluk destekleri ile gerçekleştirilecek.  

Seferihisar Pazar Yeri alanının Servis Alanı olarak kullanılacağı rallide, Beyler 1 etabı ve Beyler 2 etabını koşacak araçlar, DAP Yapı’nın Seyirci Özel Etabı ile ilk günü tamamlayacaklar. 2. Gün ise Çatalca, Maden, Gödence köylerinin içinde olduğu Zafer Vatansever, Euphoria Aegean ve İbrahim Talda Etapları ile yarış heyecanı doruğa ulaşacak. 

Euphoria Aegean Resort & Spa’nın ralli merkezi olarak kullanılacağı yarışın ilk startını veren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Seferihisar çok farklı bir hafta sonu yaşayacak. Her yıl sadece bir etap olarak kullanılan ralli parkurlarımız bu sene 3 etap olarak kullanılacak. Seferihisarlı vatandaşlarımız ralli sporunu daha yakından tanıması, araçları görmesi için Cumartesi ve Pazar günü bütün takımlar Seferihisar pazar yerini servis alanı olarak kullanacak. Belediye olarak Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Ege Otomobil Sporları Kulübü’ne desteğimiz her zaman sürecek” dedi.

 Türkiye Ralli Şampiyonası -Türkiye Historic Ralli Şampiyonası – Zafer Vatansever Ralli Şampiyonası’na da puan verecek. 6 Takımın mücadele edeceği yarışa; Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 26, Türkiye Historic Ralli Şampiyonası’nda 10, Zafer Vatansever Ralli Şampiyonası’nda 26 olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından 62 otomobil 124 sporcu katılımı gerçekleşecek.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.